Racing knoopt na 1 op 6 weer aan met een driepunter

Racing heeft zaterdagavond Diegem Sport geklopt. In de eerste helft maakte groen-wit het verschil.

Zoals hij aankondigde, voerde coach Greg Vanderidt enkele veranderingen door in zijn team.

Zo kwamen Arne Knollenburg, Yasin Mrani en Maxim Versteeven aan de aftrap en namen Hatim Akarom en Nesta Vallez plaats op de bank. Van roteren gesproken.

Racing begon prima aan de wedstrijd. Toen een Diegem-speler een harde voorzet van Nick Spaenhoven in de 16 meter met zijn arm beroerde, legde de ref de bal op de stip. Alan Mayanga klaarde de klus vanaf 11 meter: 1-0.

Tien minuten later leek de 2-0 op het bord te komen. Ditmaal werd Yasin Mrani gehaakt in het strafschopgebied. Opnieuw ging Mayanga achter de bal staan, maar nu ging zijn trap naast.

Racing bleef wel baas, Diegem kwam er niet echt aan te pas voor de rust. Op het halfuur kreeg Mayanga twee kansen, maar scoren lukte hem niet meer.

Een nieuwe kans was er toen Spaenhoven met een lage pass Versteeven bediende, maar die kon van dichtbij net niet besluiten.

Diezelfde Versteeven kreeg de bal meteen na de rust aangespeeld door Mayanga. De doelman van Diegem was ver uitgekomen, waardoor Versteeven het ook van ver probeerde, zijn schot ging net naast.

De 2-0 wilde niet vallen, ook niet toen Gregory Carrez begon te dribbelen. Hij geraakte iedereen voorbij, maar zijn actie eindigde ongelukkig een meter naast de paal aan de achterlijn.

Op het uur legde de scheidsrechter de match plots stil. Eén van de lijnrechters had zich geblesseerd en moest vervangen worden. Na een oponthoud van een klein kwartier kon er voortgespeeld worden.

Het vet was bij Racing nu wel van de soep. Diegem kwam beter in de match en duwde Racing bij vlagen achteruit. Niet dat de bezoekers veel kansen creëerden of dat Senne Goossens veel werk moest opknappen, maar van het Mechelse combinatiespel bleef niet veel meer over.

Zo was het aftellen tot het einde van de wedstrijd bij een 1-0-score. Toen de ref er rond 22u05 een einde aan maakte, waren de 3 punten binnen.

In het klassement komt Racing naast Belisia Bilzen en Jong KV Mechelen aan de leiding met 21 punten. Jong KV verloor vanavond met 2-0 op Wezel Sport, Bilzen speelt zondag nog tegen Lebbeke.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani, Heyvaert, Schaessens, Carrez (70′ Vallez), Mayanga (80′ Akarom) en Versteeven (70′ Laureys)

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert, Laureys, Vallez

Doelpunt: 5′ Mayanga 1-0 (pen)

Kom vrijdag 10/11 of zondag 12/11 mosselen eten op Racing. Schrijf je in door op de visual hieronder te klikken: