Jens De Paepe na de 1-0: “Als groep over de streep getrokken”

Racing heeft Diegem opzijgezet. Op basis van een goeie eerste helft was de overwinning verdiend te noemen, ook al ging het na de rust moeizamer.

“We hebben kansen genoeg gehad om het sneller af te maken, maar als die 2-0 niet valt, weet je dat elke tegenprik fataal kan zijn”, verwoordde Jens De Paepe zijn gevoel na de match.

“In de tweede helft was het pompen of verzuipen voor ons achterin. Diegem zette alles op alles en wij probeerden op de counter nog een goaltje te maken. Jammer genoeg is dat niet gelukt, waardoor de druk bleef.”

Hoe verklaar je het verschil tussen beide helften?

“Het is een feit dat we veel gegeven hebben in de eerste helft. Daarin waren we overduidelijk baas.”

“Wat daarna gebeurde? Ik weet het niet meteen. Misschien waren we een beetje bang om een goal tegen te krijgen, in plaats te blijven gaan voor de 2-0…?”

“Toch hebben we de overwinning als groep over de streep getrokken, dat maakt mij gelukkig.”

“We zijn heel blij met deze 3 punten. We houden de aansluiting met de top van het klassement. Na een mindere periode van 2 matchen moesten we 3 punten pakken en dat hebben we gedaan. Dit is goed voor ons vertrouwen.”

Was dat vertrouwen even weg?

“Na de derby was het toch wat zoeken. Dat was een match met veel belang, daar verwacht je veel van. Als je dan 2-5 krijgt, hakt dat er wel in.”

“Maar je ziet: het kan snel keren. Met de overwinning vandaag komen we weer op gelijke hoogte van Jong KV. Alles hangt dicht bij elkaar. Als je een reeksje kan neerzetten, blijf je mee.”

Dit is dan het begin van een nieuwe reeks?

“Ik hoop het, ik hoop het.”

“Hier hadden we in de zomer voor getekend”

Greg Vanderidt zag een strijdbaar team, dat uit meer bestond dan 11 spelers.

“Mijn mening? Bij de rust hadden we 2-0 of 3-0 moeten voorstaan. We hebben daarin zelf niks weggegeven”, zei de coach.

“In de tweede helft ging het moeilijker. Maar ook daarin heeft Senne Goossens eigenlijk geen moeilijke bal moeten pakken en hebben we de snelheid van hun flanken altijd kunnen opvangen.”

“We hebben het onszelf alleen zeer lastig gemaakt. Toch bedek ik dit alles met de mantel der liefde. Want ik heb de strijd gezien die ik de voorbije twee matchen miste. Ik zag spelers die er hun kop voor gelegd hebben, een groot contrast met de vorige twee matchen.”

“En die inzet is nodig. Dit moet je brengen in deze reeks, anders pak je geen punten, tegen geen enkele ploeg.”

Je had enkele veranderingen doorgevoerd? Ben je daar tevreden over?

“Zeker. Ik heb voorin een goeie Maxim Versteeven gezien, hij was zeer nuttig.”

“Yasin Mrani was ook zeer sterk op rechts. Arne Knollenburg speelde dan weer alsof hij er al weken bij is…”

“Centraal in het middenveld ontbrak Jerko Guldix, die niet getraind had door pijn aan zijn enkel. Jaric Schaessens heeft zijn rol goed overgenomen.”

“Dit bewijst dat onze ruime kern ons positief kan beïnvloeden en het resultaat kan bepalen. Iedereen is stilaan aan het terugkeren. Ik zag Nesta Vallez, Hatim Akarom en Jonas Laureys gedreven invallen en dan staan er nog een paar jongens, zoals Sabri Hmouda, te wachten om terug te keren.”

“Als je naast de kern valt, heb je altijd misnoegde spelers, maar dit is een teamsport. Iedereen krijgt kansen. Dat begint tijdens de trainingen en heeft ook te maken met de ploeg waartegen we spelen.”

Was het afgesproken dat Alan Mayanga ook de tweede strafschop zou nemen?

“De afspraak is dat als Alan zich goed voelt, dat hij dan ook de tweede mag nemen, ja. Achteraf is het altijd makkelijk praten als hij mist.”

“Alan heeft een match gespeeld die hij niet gewoon is om te spelen. Hij heeft enorm hard gewerkt en veel druk gezet op de verdedigers van Diegem.”

“Net zoals Gregory Carrez. Knap hoe hij in functie van de ploeg speelt. Zijn loopvermogen en zijn werkkracht die ik vanavond weer zag: dat is niet zijn spel, maar hij heeft het wel gedaan. Dat is ook de reden waarom hij start. Als hij dat koppelt aan zijn technisch vernuft, kan ik niet naast Gregory.”

We blijven bovenin meedraaien, daar kunnen we ook blij om zijn?

“We moeten vooral correcte prestaties leveren. In de eerste helft hebben we mooie combinaties op de mat gelegd, waren we dominant en hebben we kansen gecreëerd.”

“We hebben de kansen gemist, maar niemand mist met opzet. Als we een hele match niks gecreëerd hadden, zou ik me vragen moeten stellen.”

“Kijk: we mogen geen valse verwachtingen creëren. We moeten competitief zijn en ons best doen, maar we zijn niet de ploeg die in deze reeks zomaar los kampioen kan spelen.”

“We zijn begin november en hebben 21 punten. We doen beter dan vorig seizoen, hier hadden we in de zomer allemaal met beide handen voor getekend.”

“We zijn stilaan een thuisreputatie aan het opbouwen. We geven amper iets weg thuis en houden vandaag nog eens de 0 na 8 tegendoelpunten in de vorige twee matchen. Ik vind het een positief verhaal vandaag.”

Lees ook:
het matchverslag: Racing wint met het kleinste verschil van Diegem

Praktische info:
vrijdag 10 november: kom mosselen eten op Racing (klik hier voor info + inschrijvingen)
– zaterdag 11 november: Lebbeke-Racing om 20u
zondag 12 november: kom mosselen eten op Racing (klik hier voor info + inschrijvingen)