Racing klopt nu ook Wezel Sport en pakt zo 13 op 15

Ons eerste elftal heeft ook de match tegen Wezel Sport tot een goed einde gebracht. Racing won oververdiend, met 2-1.

“Never change a winning team”, en dus dropte Kevin Van Haesendonck dezelfde 11 namen die vorige week Jong STVV klopten in de basis.

Een goed plan, want Racing speelde ook tegen Wezel sterk, met veel druk op de bal en eensgezind het tactische plan uitvoerend.

Iets na het openingskwartier leverde dat het openingsdoelpunt op. Gregory Carrez drong de 16 binnen, hield de bal even bij om Max Van der Brempt te laten aansluiten en die laatste knalde de 1-0 onhoudbaar in doel.

Wezel reageerde meteen. Een hard schot richting de winkelhaak leek de gelijkmaker voor de bezoekers op te leveren, maar Lars Knipping pakte uit met een knappe parade.

Het zou zowat de enige gevaarlijke actie van Wezel in de eerste helft zijn, want het was al Racing dat de klok sloeg.

Groen-witte kansen in overvloed. Zo vloog een plaatsbal van Carrez tot twee keer toe naast en misten ook Van der Brempt en Maxim Versteeven maar net het Wezelse doel. Jonas Laureys haalde, op het uur, de trekker over, zijn schot werd in corner gewerkt.

Zo duurde het tot het slotkwartier voor Racing zijn voorsprong kon verdubbelen. Een lage bal schoot door tot bij Carrez, die niet aarzelde en in de verste hoek besloot: 2-0, opnieuw een knap doelpunt.

Daarmee was de match gespeeld, dacht iedereen. Wezel was er al een hele tijd niet meer in geslaagd aan het Mechelse doel te komen. Toch viel volledig uit het niets de 2-1, in minuut 81.

Maar ook daarna was geen kruid tegen het Mechelse aanvalsgeweld gewassen. De thuisploeg creëerde nog enkele loepzuivere kansen, gescoord werd er echter niet meer.

De 2-1 betekent de 4e overwinning van Racing in deze competitie. Met 13 op 15 staat Racing, na het verlies van Houtvenne op Rupel Boom, alleen op kop.

Doelpunten:
16′ Van der Brempt 1-0,
78′ Carrez 2-0,
81′ Van de Gevel 2-1

Gele kaarten voor Racing: Carrez, Mrani, Versteeven

Racing speelde met: Knipping, Spaenhoven, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani, Polizzi, Heyvaert, Van der Brempt (89′ De Paepe), Carrez, Laureys (89′ Ugoh) en Versteeven (88′ Nelis).