fbpx

Racing klaart de klus in Koersel, bonus op achtervolger Pelt groeit tot 7 punten

Racing heeft zaterdagavond een prima zaak gedaan. Groen-wit won op Koersel en zag dichtste concurrent Esperanza Pelt verliezen op Zwarte Leeuw.

Het duel tussen de leider en de hekkensluiter in 3e amateur B begon voorspoedig voor de koploper. In de beginfase kwam Racing al op voorsprong.

Het was Hmouda die links infiltreerde en de bal panklaar legde voor Carrez. Die laatste maakte er met een grondscherend schot 0-1 van.

Koersel liet zich evenwel niet naar de slachtbank leiden. De thuisploeg kwam gevaarlijk opzetten en bij een van die prikken ontsnapte Racing aan de 1-1.

Voetbal kan hard zijn (voor Koersel dan): in minuut 13 verdubbelde Racing zijn bonus. Een goeie voorzet belandde op het hoofd van Weuts: 0-2. Op dat moment leek Koersel een vogel voor de kat.

Maar niets was minder waar. Met goeie pressing en mooi combinatievoetbal liet Koersel meermaals zien wat het in zijn mars heeft. Niemand die zou zeggen dat dit team op de laatste plaats staat.

Net voor de rust werd het dan ook 1-2. De lijnrechter merkte een buitenspelsituatie niet op, waardoor de thuisploeg de aansluitingstreffer kon scoren.

Vroeg in de tweede helft werd het zelfs 2-2. Racing liet achterin een steekje vallen en tot overmaat van ramp blesseerde doelman Smet zich in die fase. De pas 20 jaar geworden Kobe De Smet kwam zo in doel te staan.

Hoewel Koersel de voetballende oplossing bleef zoeken en bleef aanvallen, hoefde De Smet geen zware reddingen te verrichten. Het was Racing dat een 3e keer scoorde toen Bram Kerckhofs diep ging op rechts en voor doel Weuts vond: 2-3.

Met nog een dik halfuur op de klok kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Koersel zocht de gelijkmaker, Racing de geruststellende 2-4. De grootste kansen om de score uit te diepen waren voor Racing, maar de laatste pass was niet nauwkeurig genoeg.

Maar met 2-3 waren de groen-witten ook al – terecht – dik tevreden. Zeker toen bleek dat eerste achtervolger Esperanza Pelt met 3-1 verloren had op Zwarte Leeuw. Racing telt nu 7 punten voorsprong, met nog 5 matchen voor de boeg.

Volgende week kan Racing weer een stapje dichter bij de promotie naar 2e amateur komen. Dan ontvangt het in het Oscar Vankesbeeckstadion Wellen, waar het in de heenronde met 3-0 van verloor.

Racing speelde met: Smet (50′ De Smet), Van der Zyp, De Paepe, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Put, Heyvaert (77′ Van der Brempt), Hmouda, Carrez, Ventôse (91′ Robert) en Weuts.