Gregory Carrez na Koersel: “Gezonde en positieve titelstress”

Met een 2-3 in Koersel en drie belangrijke punten keerde Racing zaterdagavond terug met de bus naar Mechelen.

Gregory Carrez, die zijn comeback maakte na een weekje corona, was de man van de 0-1. Met een laag schot wist hij de doelman van de thuisploeg te verschalken.

Gregory, hoe blik je terug op de prestatie van de ploeg?

“Onze mentaliteit in de eerste helft was goed. Ik snap niet goed waarom we daarna even niet meer doorduwden en niet meer probeerden te voetballen.”

“Maar na de 2-2 hebben we ons herpakt. Je ziet dat het tegen elke ploeg in deze reeks moeilijk is, maar als je mentaliteit en wilskracht toont, behaal je uiteindelijk een verdiende overwinning. We hebben de match op een volwassen manier uitgespeeld.”

Zat er wat nervositeit in het team?

“Ik denk dat we wat te onzeker waren en dat er iets te veel stress was. Zou het dat kunnen zijn: de laatste sprint die nu ingezet wordt?”

“Als we onze kansen hadden benut op het einde, had de score hoger kunnen oplopen. Maar ja, de bal ging er niet in, dus werd het nog even link.”

Hoe voelde jij je na je ziekte?

“Van de ziekte op zich heb ik niet veel last gehad. Bij de eerste trainingen was ik snel moe, maar in de match ging het goed.”

“In de eerste helft heb ik wel een trap op mijn enkel gekregen. Ik kon er niet meer deftig op staan, ik heb echt op mijn tanden moeten bijten om de match uit te spelen. De volgende dagen zullen uitwijzen hoe erg het is.”

In elk geval staan jullie weer een stapje dichter bij de titel?

“In principe mogen we dit niet meer weggeven. Thuis, volgende week tegen Wellen, moeten we altijd winnen. Maar het is een cliché dat wel klopt: we moeten het van match tot match bekijken.”

“Je merkt wel dat er af en toe in de groep over de titel gesproken wordt. Logisch ook, want kampioen worden, dat overkomt niet veel spelers. Maar het is een gezonde en sportieve stress.”

Veel succes de komende weken, Gregory!

Lees ook:
Racing klaart de klus in Koersel