fbpx

Racing kent een offday in Zoersel

Het zat groen-wit deze namiddag niet mee op het veld van Eendracht Zoersel en het moest puntenloos en een ontgoocheling rijker terugkeren naar Mechelen.

Racing probeerde van bij aanvang van de wedstrijd tevergeefs een opening te vinden in de thuisdefensie. Echter bij de eerste kans van Zoersel was het reeds raak en enkele ogenblikken later profiteerde Philips van een foutje in de Racing defensie om de 2-0 te scoren. Racing was na deze tegentreffer even het noorden kwijt maar kon zich toch wat herpakken.

Carrez had nadien nog de aansluitingstreffer aan de voet, hij besloot echter op de thuisdoelman. Rond het halfuur lukte het Weuts dan toch om de 2-1 op het scorebord te zetten.

Na de hervatting kreeg Carrez de kans op de gelijkmaker, maar de bal vloog over het Zoerselse doel. Even later kende ook een poging van Weuts geen positief vervolg. In de 65ste minuut suisde een vrije trap van Heyvaert nipt naast het doel. De bezoekers kregen nadien nog een aantal kansen op de gelijkmaker, maar de bal wou er maar niet in. Het was de thuisploeg die uiteindelijk nog verder kon uitlopen tot 3-1, meteen ook de eindstand.

Hopelijk kan Racing zich volgende week zaterdagavond herpakken bij het bezoek van leider De Kempen in het OVK-stadion.

Racing speelde met:
Frans, Eyeson (74’ B. Kerckhofs), Van Der Zyp, Van Delm (46’ Knipping), De Keersmaecker, Geysels (70’ Mertens), Hmouda,  Heyvaert, Weuts, W. Kerckhofs en Carrez.

Doelpunt Racing:
30’ Weuts

Gele kaarten Racing:
24’ Heyvaert
64’ De Keersmaecker
84’ Hmouda

Het overzicht van de resterende competitiewedstrijden voor Racing en de tussenstand: link .