“Er mag geen laksheid optreden”

Eendracht Zoersel is tegenstander 13 van Racing dit seizoen. Met 12 punten staat het 11e.

Trainer Dave De Herdt laat de voorbeschouwing deze week aan Hans Verbeeck, zijn trouwe T2.

Hans, wat is er gebeurd deze week?

“De trainingsweek is goed verlopen. Het is altijd plezanter als je het weekend ervoor gewonnen hebt natuurlijk. Maar we hebben de spelers gewaarschuwd dat er geen laksheid mag optreden en dat ze de focus moeten houden.”

“We hebben deze week ook weer op kunstgras getraind. Dat is afwisselend in De Nekker en in Muizen. Die trainingen zijn een zaligheid met deze groep, want dan zie je bij momenten heel mooi voetbal.”

Wie moet je zondag allemaal missen?

“Thomas Weydisch, Jens Morissens en Yaron Coen zijn nog out met blessures. Dean Doncos is geschorst. Dat maakt dat er iemand anders vooraan de kans zal krijgen om zich te tonen.”

Wat kun je ons over Zoersel vertellen?

“We weten dat Zoersel een goed georganiseerd blok kan neerzetten en dat ze ook aanvallende kwaliteiten hebben.”

“We hebben een goede analyse gekregen van onze scout, alleen vermoed ik dat ook zij zich zullen aanpassen en trachten met veel volk achteraan alles gesloten te houden. Maar dat is niet nieuw meer, we kennen dat ondertussen al. Het is aan ons om oplossingen te vinden.”

Jij bent hier aan je 3e seizoen bezig als T2. Wat zijn je ervaringen dit seizoen?

“Wat resultaten betreft is dit seizoen vergelijkbaar met het eerste seizoen dat ik hier was en we de eindronde wonnen, al moet ik wel toegeven dat het voetbal dat we nu brengen beter is.”

“De beleving dit seizoen is totaal anders dan de vorige jaren, want we hebben een andere groep. Dat zeg ik met het grootste respect tegenover spelers, trainers en bestuur van de voorbije jaren.”

“Er is een pak meer ervaring gekomen, waardoor het niveau gestegen is en iedereen beseft dat hij altijd op zijn best moet zijn. Hierdoor merk je dat we als club stappen vooruit zetten.”

Bedankt voor de vooruitblik, Hans.
Racing, veel succes zondag in Zoersel!

Ruimte voor externe advertenties: