Racing kan seizoen rustig uitspelen dankzij belangrijke driepunter

Racing heeft de match die het in deze fase van de competitie moést winnen gewonnen. Mét overtuiging.

Met FC Lebbeke kreeg Racing in het Oscar Vankesbeeckstadion een gevaarlijke klant over de vloer. De ploeg stond/staat op een barrageplaats en kon met een overwinning gevaarlijk dichtbij groen-wit sluipen.

Om er geen nodeloos spannend competitieslot van te maken, kon Racing dus maar best de drie punten pakken en zichzelf zo de nodige ademruimte verschaffen in de rangschikking.

Zonder de geschorste Jens De Paepe en Roy Mauro moest Greg Vanderidt alweer enkele pionnetjes herschikken. Na zijn 2 doelpunten in Londerzeel kreeg Dante Walen De Keyser voorin opnieuw het vertrouwen en opereerde Dries Ventôse vanop de rechterflank.

De toeschouwers kregen een ietwat aarzelende aanhef van de wedstrijd. Halfweg de eerste helft was er omzeggens nog geen kans geweest. Maar toen er een mogelijkheid kwam, sloeg Racing meteen genadeloos toe: een verre inworp belandde voor de linker van Dries Ventôse die in de korte hoek de 1-0 binnenlegde.

Na die openingsgoal brak de partij stilaan los. FC Lebbeke had de kans om er 1-1 van te maken, maar het schot van de bezoekers belandde bijna op een auto op de parking achter het stadion.

Van Racing-kant noteerden we meteen erna een gevaarlijk schot van Nick Spaenhoven en een plaatsbal van Gregory Carrez, die via de paal buitenging.

Nog voor de rust verdubbelde de thuisploeg de score. Nick Spaenhoven, zeer actief op links, rukte op, schudde enkele schijnbewegingen uit zijn voeten en trapte de bal onder de doelman binnen: 2-0.

Die dubbele bonus bevrijdde Racing, want na de rust stond er nog maar één ploeg op het veld. De aanvalsgolven volgden elkaar in sneltempo op en wat de voorbije weken wel eens een probleem vormde – kansen creëren – bleek nu een fluitje van een cent.

De verdiende 3-0 kwam er toen Gregory Carrez bij een mooie actie opnieuw tegen de paal trapte en Dries Ventôse goed gevolgd was om zijn 8e competitiedoelpunt aan te tekenen.

Lebbeke kwam al een tijdje niet meer in het stuk voor, maar slaagde er nog wel in om “de eer te redden”. Na een ogenschijnlijk banale trekfout in de 16 van Racing legde de scheidsrechter de bal op de stip en zo werd het nog 3-1.

Al was 4-0, 4-1 of 5-1 een betere weergave van het spel geweest, want invaller Nesta Vallez liet na een maandenlange afwezigheid door allerlei blessures ook zien uit welk hout hij gesneden is en gaf het offensieve spel van Racing nog wat extra pigment met enkele mooie acties.

Maar bij 3-1 bleef het dus, op zich had Racing ook niet meer nodig dan deze oververdiende driepunter. Aangezien ook de uitslagen van de teams achter Racing voor groen-wit meevallen, was het een meer dan geslaagde avond.

Volgende week zaterdag speelt Racing zijn volgende wedstrijd, op het veld van Hades Hasselt, dat nog altijd aan de leiding staat. Die match begint om 18u30.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, Guldix (64′ Robert), Kerckhofs, Knollenburg, Ventôse (81′ Vallez), Hmouda, Heyvaert, Carrez, Walen De Keyser (70′ Akarom), Weuts

Doelpunten:
22′ Ventôse 1-0,
36′ Spaenhoven 2-0,
80′ Ventôse 3-0,
85′ Van de Velde 3-1 (pen)

Gele kaarten voor Racing: Knollenburg en Weuts