Nick Spaenhoven: “Gedaan wat we moesten doen”

Met zijn 2e doelpunt van het seizoen droeg Nick Spaenhoven zijn steentje (meer dan) bij aan de overwinning van Racing tegen Lebbeke.

“Dit was een van onze betere wedstrijden dit seizoen. We hebben alles gedaan dat onze coach gevraagd had: hoge druk gezet, kort op de 2e bal gezeten…”, vertelde Nick na de match.

“En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we de nodige goals gescoord hebben.”

“Of we druk voelden? Niet echt. De coach heeft er voldoende voor gezorgd om de druk af te houden. Je hebt gezien op het veld dat we vrij gevoetbald hebben en de betere ploeg waren.”

Jij scoorde de 2-0, wat gebeurde er in die fase?

“Ik kreeg de bal van een ploegmaat en zag de mogelijkheid om een actie in te zetten in de 16 van Lebbeke.”

“Ik kon doordringen en schieten. Eerst dacht ik dat de bal niet binnen was en dat Dante hem over de lijn tikte, maar toen iedereen naar mij liep, besefte ik het wel (lacht).”

“Het was de 2-0. Elke goal is belangrijk, maar persoonlijk denk ik dat de 3-0 van Dries Ventôse na de rust de belangrijkste van de avond was, omdat we daarmee de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd hebben.”

“Lebbeke kwam met die penalty nog wel op 3-1, maar de bezoekers geloofden er op dat moment niet echt meer in.”

Je was zeer aanwezig in de match, in een wat vrijere rol op links?

“Het is een positie die me bevalt, dat klopt. Maar ook in een 4-mansdefensie als linksback kan ik mijn plan trekken en speel ik graag.”

“Maar als je hoger speelt, kun je meer acties maken en als je als ploeg het meeste balbezit hebt, kun je je als flankspeler meer uitleven.”

Is Racing met deze 3-1 nu definitief gered?

“We zetten Lebbeke op 9 punten, dat was de opdracht vanavond. We hebben gedaan wat we moesten doen.”

“Nu is het nog even kijken naar wat de rest achter ons doet, maar we horen die dat ook punten lieten liggen. Dat is dus goed.”

“Ik vind het al bij al een mooi seizoen. We verdienen zelfs hoger te staan dan die 11e plaats, vind ik, maar door wat blessures en wat pech is dat er niet uitgekomen.”

Lees ook:
Racing wint overtuigend met 3-1 van Lebbeke