Racing is in 1e ronde van de beker te sterk voor FC Schaerbeek

Racing is zaterdagavond over de eerste horde in de Croky Cup gesprongen. FC Schaerbeek streed met de middelen die het had, maar dat volstond niet.

Racing maakte vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat het wilde aanvallen en scoren.

Al vroeg in de wedstrijd resulteerde dat in een vlotte aanval, afgerond door Weuts. Een dikke 10 minuten later verdubbelde Ventôse de score met een hakje achter zijn steunbeen: 0-2.

Schaerbeek kon er weinig tegenoverzetten. De eersteprovincialer kon Racing-doelman Bielen voor de rust geen enkele keer bedreigen.

In de tweede helft maakte Hmouda na een mooi uitgespeelde aanval formeel een einde aan de dromen van Schaerbeek: 0-3. Toen Doncos er nog voor het uur 0-4 van maakte, was de match helemaal gespeeld.

De enige goeie aanval van de thuisploeg – een eenmansactie van Bahhodh – kostte Racing nog wel een tegengoal, maar de 1-4 was slechts een voetnoot in een partij eenrichtingsvoetbal, waarin groen-wit het gaspedaal niet echt hoefde in te duwen.

Meer nog: Racing liet nog een paar wenkende kansen onbenut, want de score had nog hoger kunnen oplopen.

Volgende week speelt Racing in de 2e ronde van de Croky Cup in eigen huis.

Doelpunten: 6′ Weuts 0-1, 18′ Ventôse 0-2, 49 Hmouda 0-3, 57′ Doncos 0-4, 71′ Bahhodh 1-4

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp (81′ Loman), Van Delm, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Guldix, Hmouda (63′ Van der Brempt), Heyvaert (81′ Robert), Ventôse (46′ Carrez), Doncos, Weuts (63′ Van Nuffel)