Racing incasseert te vermijden nederlaag in topper tegen Hasselt

Racing heeft de topper tegen Sporting Hasselt met het kleinste verschil verloren. Het werd 0-1 in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Bij groen-wit begon Sabri Hmouda sinds 24 september voor het eerst in de basis. Ook Dries Ventôse keerde (na een kortere afwezigheid) terug in de 11 starters.

Racing eiste vanaf het begin de bal op en zocht in het combinatiespel naar openingen in het stevige Hasselt-pantser. Dat leverde in het eerste halfuur enkele kansen op, maar de thuisploeg kon ze niet verzilveren.

Hasselt, dat fel en kort op de man speelde, loerde op de counter en probeerde het met twee vrije trappen van ver, zonder succes.

Net voor de rust ging ook Nick Spaenhoven vanop afstand zijn kans. Zijn pegel verdween een halve meter over het doel. 0-0 bij de koffie dus.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of daar was Racing opnieuw. Ditmaal was het Jaric Schaessens die een poging waagde, zijn deviatie ging voorlangs.

Het was het sein voor Hasselt om zelf ook wat meer te tonen. De Limburgers voerden de druk rond het uur op. Zo moest Senne Goossens een vrije trap uit zijn doel ranselen en ging onze doelman ook in de rebound van dichtbij goed plat om de 0-1 uit zijn kooi te houden.

Toch gebeurde het onheil even later toen bezoeker La Mantia de bal na een weggekopte hoekschop met het nodige geluk – via zijn achterwerk – goed legde voor zijn linker. Met een perfecte krul over Goossens in de verste hoek opende hij de score.

Meteen na het doelpunt van Hasselt had het al 1-1 kunnen staan, toen Alan Mayanga een lage voorzet voor doel afleverde, maar Jonas Laureys kwam een teen tekort om de bal binnen te tikken.

Racing bleef aanvallen, maar onzuiverheden in het spel speelden groen-wit parten. Ook met verse krachten Gregory Carrez, Maxim Versteeven en Hatim Akarom in het team wilde het niet lukken, al leek Carrez met enkele mooie doorsteekballetjes het tij nog te kunnen laten keren.

Niet dus. In de slotfase kwam Racing zelfs nog goed weg toen een kopbal van Hasselt tegen de paal ging. Bij 0-1 bleef het.

Een zure nederlaag voor Racing dat op basis van een goede eerste helft wel wat meer verdiende.

Komende zondag speelt Racing om 14u30 opnieuw thuis, tegen Lyra-Lierse. Het is opnieuw een match met gesloten loketten. Woensdag, donderdag en vrijdag van 18u tot 20u is er een fysieke voorverkoop in het chalet. Online kun je tot zaterdag 25/11 18u een ticket voor de match kopen (klik hier en ga naar onze digitale ticketshop).

Doelpunt:
62′ La Mantia 0-1

Gele kaarten voor Racing: Kerckhofs, Heyvaert en Spaenhoven

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Knollenburg (74′ Akarom), Kerckhofs, Ventôse (74′ Versteeven), Heyvaert, Hmouda, Schaessens (64′ Carrez), Laureys en Mayanga.

Lees ook:
kom voor de match tegen Lyra-Lierse lunchen in het Racing-restaurant, reserveer hier

Tickets Oscar Vankesbeeckstadion