Coach Greg voor Racing-Hasselt: “Onze supporters zijn geen detail”

Zaterdagavond speelt Racing een topper. Als nummer 2 in de rangschikking krijgen we met Sporting Hasselt het nummer 3 over de vloer op OVK.

Na de overwinningen tegen Diegem en Lebbeke staat Racing met 6 op 6. Is er een nieuwe reeks in de maak? Alle Racingers hopen het, inclusief Greg Vanderidt.

Coach, de match in Lebbeke was goed en je bent met een goed resultaat teruggekeerd. Hoe evalueer je die prestatie een kleine week later?

“Qua dominantie, balbezit en vooral intensiteit was Lebbeke een wedstrijd die kon tellen.”

“Iedereen voerde zijn taken uit zoals gevraagd en de wil om te winnen was zeer duidelijk aanwezig.”

“Er zijn veel ploegen die spelen om niet te verliezen en dat maakt het soms moeilijk, want dan worden de ruimtes klein en de counters des te gevaarlijker.”

“Dan is het zaak om geduldig te blijven en tegelijk de balcirculatie hoog te houden, wat met momenten zeer goed lukte in Lebbeke.”

“Senne Goossens was dan nog eens beslissend met zijn penaltyredding en last-minute-save, maar buiten het doelpunt en een omschakeling in de eerste helft gaven we relatief weinig weg.”

Zaterdagavond wacht het razendambitieuze Sporting Hasselt. Wat zijn hun kwaliteiten?

“Ze beschikken over veel individueel (aanvallend) talent. Hun productiviteit en vooral hun enthousiasme zijn opmerkelijk. Ze gaan er alle wedstrijden vol voor.”

In uitmatchen zouden ze iets minder sterk voor de dag komen?

“Op Racing zullen ze op z’n sterkst staan. Ik verwacht een open wedstrijd met 2 ploegen die vol voor de winst gaan.”

Wie mis je in je eigen selectie?

“Jerko Guldix en Yasin Mrani zijn geel geschorst.”

“Sabri Hmouda is dan weer wedstrijdfit en komt bij de kern.”

Racing-Hasselt is een duel met gesloten loketten, maar je hoopt ongetwijfeld op een mooie opkomst voor de topper tussen nr 2 en 3?

“Details kunnen in dit soort wedstrijden het verschil maken, maar onze supporters zijn geen detail. Onze fans kunnen een wedstrijd mee bepalen.”

“En eerlijk: we hebben nog altijd iets goed te maken, want we zijn onze laatste verlieswedstrijd thuis (tegen Jong KV Mechelen, nvdr) nog niet vergeten…”

Veel succes tegen Hasselt, Racing!

Supporters, tickets zijn enkel in voorverkoop te koop. Op matchdag moeten de loketten dicht blijven.

Voorverkoop in het chalet:
– vrijdagavond 17/11 tussen 18u en 20u

Voorverkoop in onze digitale ticketshop:
klik hier
De online verkoop wordt zaterdag 18/11 om 14u afgesloten.

Tot zaterdag 14u kun je in onze digitale ticketshop ook een voordelig combi-ticket kopen, dan zit de match tegen Lyra-Lierse erbij: 20 euro voor de 2 matchen in de staantribune of 24 euro voor de 2 matchen in de zijtribune.

Lees ook:
CRFCL – Clymans sponsort de matchbal voor Racing-Hasselt

Tickets Oscar Vankesbeeckstadion