Racing blijft op gelijkspel steken in Londerzeel

Racing heeft zijn 10e competitiematch niet kunnen winnen. Op het veld van Londerzeel werd het 3-3.

Groen-wit was in een lange studieronde als eerste gevaarlijk. Jonas Laureys maakte de actie, zijn schot was iets te centraal gericht om de doelman van Londerzeel te verrassen.

Even daarna was het aan Londerzeel, met een schot net naast de verste paal van Senne Goossens.

Na 20 minuten ging de bal een eerste keer tegen het net. Een lange cross van Nick Spaenhoven belandde via een tikje van Laureys bij Gregory Carrez, die met een laag schot in de korte hoek de score opende: 0-1.

Iets voorbij het halfuur kwam de thuisploeg al op gelijke hoogte, nadat Goossens al eens een harde knal uit zijn kooi had moeten houden. Een verre voorzet mocht te makkelijk komen, Ceulemans werkte de bal buiten het bereik van onze keeper in doel: 1-1.

Maar niet getreurd, want nog voor de rust kwam Racing opnieuw op voorsprong. Eerst spatte een verraderlijke vrije trap van Spaenhoven uit elkaar op de paal, even later werd een Mechelse vrijschop op de lat gekopt en Wout Kerckhofs stond op de juiste plaats om de rebound binnen te tikken: 1-2.

Een ietwat gevleide voorsprong, want voetballend had Racing het lastig tegen een fel Londerzeel, dat het vooral van zijn karakter en inzet moest hebben.

Het waren die ingrediënten die Londerzeel al vroeg in de tweede helft opnieuw de gelijkmaker opleverden. Ditmaal viel een afstandsschot via de lat over het hoofd van Goossens binnen: 2-2.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam Londerzeel een paar minuten later op een 3-2-voorsprong toen een corner werd binnengekopt.

Alarmfase rood voor Racing. Coach Greg Vanderidt gooide Maxim Versteeven en Yasin Mrani in de strijd, wat de aanvalslinie van Racing meer stootkracht gaf.

Het was Versteeven die zwaar op de thuisverdediging woog en aan de rand van de 16 meter een paar keer foutief gestuit werd. Uit één van die overtredingen kon Spaenhoven met een knappe vrijschop de 3-3 scoren.

Racing had nog meer dan een kwartier om de overwinning binnen te slepen. De wil om te winnen was er wel, maar grote kansen waren er niet meer te noteren. De torens van Londerzeel kopten elke hoge bal weg en Racing kwam er over de grond niet uit. 3-3 bleef het dus.

Met dat punt schiet Racing op zich niet heel veel op, maar het staat nu wel alleen op de 3e plaats, na de nederlaag zaterdagavond van Sporting Hasselt. Racing volgt op 3 punten van de leiders Jong KV Mechelen en Belisia Bilzen.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Ventôse, Guldix, Heyvaert, Carrez (66′ Van der Brempt), Schaessens (55′ Mrani), Laureys (55′ Versteeven), Mayanga

Gele kaart voor Racing: Guldix