Racing bemachtigt drie punten in openingsmatch op Tongeren

Ons 1e elftal is goed aan het seizoen begonnen. Onze jongens keerden met een 1-2-overwinning terug uit Limburg.

KSK Tongeren was de eerste opponent van groen-wit. Een te duchten tegenstander die Racing met het mes tussen de tanden opwachtte.

In de eerste helft kregen we een evenwichtig spelbeeld zonder al te veel kansen. De grootste was voor Tongeren, na 19 minuten: een binnentikkertje van dichtbij ging volledig de mist in.

Racing kwam daar goed weg en kwam gaandeweg ook zelf meer opzetten. De druk werd opgevoerd, wat tot enkele halve kansen leidde.

Halfweg stond het nog 0-0.

In de tweede helft kregen de toeschouwers een andere match te zien: veel meer duels, intensiteit, kansen, maar door de hevigheid ook wat misverstanden en slordigheden.

Racing kwam sterk uit de kleedkamer en kwam op voorsprong toen Sabri Hmouda in de 16 gehaakt werd. De bal ging op de stip en daar wist Gregory Carrez wel raad mee: 0-1.

Even later drong Racing opnieuw binnen in de 16 van Tongeren, dat de bal niet wegkreeg. Ditmaal was het Hmouda die van dichtbij de score verdubbelde: 0-2.

Met nog een klein halfuur op de klok leek Racing gewonnen spel te hebben. Maar niets was minder waar, want in minuut 65 zag de scheidsrechter een penaltyfout na een ogenschijnlijk vrij onschuldig duel. De strafschop ging erin, de spanning was helemaal terug.

Tongeren moest komen en Racing kon vanuit de omschakeling spelen. Dat had vooral voor Racing heel wat mogelijkheden tot gevolg, maar al te vaak ging het in de laatste fase nét verkeerd.

De Mechelse defensie werd aan de overkant een paar keer op de proef gesteld, maar doorstond de test met verve. Lars Knipping hoefde geen moeilijke ballen te pakken.

Een wilskrachtig Racing won met 1-2. Een goeie start van het seizoen dus.

Volgende week zaterdag krijgt Racing het bezoek van Eendracht Termien, een ploeg uit Genk die gepromoveerd is vanuit 3e amateur. Supporters, op post!

Racing speelde met: Knipping, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Mrani, Polizzi, Heyvaert, Hmouda, Carrez (87′ Knollenburg), Laureys (89′ Van der Brempt) en Versteeven (80′ Ugoh).

Doelpunten:
55′ Carrez 0-1 (pen),
63′ Hmouda 0-2,
66′ Cilt 1-2 (pen)