Racing-beloften winnen niet in Londerzeel

De reserveploeg van Racing heeft verloren op het veld van Londerzeel, het nummer 2 in het klassement.

Voor het eerst dit seizoen viel de wedstrijd van de beloften samen met die van het eerste elftal. Daardoor stonden er zaterdag enkel maar beloften op het veld, zonder aanvulling uit de A-kern.

Londerzeel trad wel op volle sterkte aan. De thuisploeg was baas en scoorde vroeg. Tot tweemaal toe kwam Jeffrey Debondt in stelling, bij zijn tweede poging was het raak.

De snelheid van uitvoering bij Londerzeel lag hoger, mede georkestreerd door ex-Racinger Djawadi Abdoul. Racing-doelman Loic Aguilar Espinoza wist er raad mee, Abdoul had ook nog eens pech met een poging op de paal.

De strijd werd in één richting gevoerd en in drie minuten tijd slaagden Niels Van Den Bossche en  Jonas Criel erin om te scoren (3-0). Abdoul maakte er nog voor de pauze 4-0 van.

In de tweede helft kwam Racing meer als blok uit de kleedkamer en gaf het nauwelijks nog kansen weg.

Toch moest doelman Aguilar Espinoza ingrijpen om Debondt van een doelpunt te houden en besloot Ruben Decoene op de Racing-goalie.

Iets voorbij het halfuur in de tweede helft was de forfaitscore een feit: een doelpunt van Djawadi Abdoul.

De doorgebroken Steffen Denruyter was van plan de 5-1 te maken, maar dat lukte net niet. Uiteindelijk kreeg Racing nog twee doelpunten om de oren gedraaid door Van Den Bossche en Debondt.

De wedstrijdgegevens:

KSK Londerzeel: Jens Verleysen, Arne Verhoeven ( 60’ Dylan Macri ), Quentin Van Den Steen, Glen Binder, Niels Van Den Bossche ( 60’ Tibo Verhulst ), Berkay Kalach ( 46’ Mehdi El Ktibi ), Jeffrey Debondt, Salomon Mandondo Lokwa, Jonas Criel ( 46’ Nkenda Eloi Manzambi ), Djawadi Abdoul, Ruben Decoene

Racing Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Helder Ditutala Lima, Lasha Zurabishvili, Karel Vermeulen, Brian Vermeij, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Steffen Denruyter, Alfphe Kandza Ndoumbele, Christopher Veka