“Met het Racing-publiek achter ons moet het de komende weken lukken”

Racing kreeg in Sint-Lenaarts (alweer) geen loon naar werken. Een 1-0-nederlaag tegen het nummer 3 in het klassement had groen-wit allerminst verdiend.

Coach Chris Andries hinkte op twee gedachten: ontgoocheling over de mislukte puntenoogst maar tevredenheid over het geboden weerwerk.

“Ik vond Sint-Lenaarts in de eerste helft beter dan Racing”, zegt Chris. “Ik vond ons niet zo goed spelen, ook al hadden we enkele goeie kansen. Op die corner net voor de rust hadden we moeten scoren, Hmouda had in een andere fase eens kunnen afdrukken… Toch haalden we de rust met 0-0.”

“Van die pauze hebben we gebruik gemaakt om de veldbezetting een beetje aan te passen en vanaf dan werden we de evenknie van Sint-Lenaarts, met 3 tot 4 halve kansen tot gevolg. Bal op de lat, net niet… Voor hetzelfde geld kwamen we 0-1 voor.”

“Maar dan valt die 1-0 voor Sint-Lenaarts, een doelpunt dat toch wat uit de lucht komt gevallen. Dat is zo als je onderaan staat: die pech van een owngoal komt er dan nog eens bovenop. Voor hetzelfde geld gaat die bal naast of over. Dat is heel jammer.”

Vind je een nederlaag dan geen te zwaar verdicht?

“Een gelijkspel had vast en zeker gekund. De groep heeft het goed gedaan, heel jammer dat er geen punten uit volgen.”

Maak je je zorgen over de strijd dit seizoen?

“Uiteraard moet je je in deze situatie zorgen maken. Je moet immers punten ophalen. We moeten hard werken en kunnen echt wel voortbouwen op onze tweede helft hier.”

“We spelen de komende maanden nog veel thuiswedstrijden, dat is dan het voordeel dat we krijgen door ons seizoensbegin met al die uitwedstrijden. Als we op OVK het Racing-publiek achter ons hebben, dan zullen we slagen.”