Racing-beloften verliezen ondanks betere 2de helft

Voor het eerst in 2020 speelden de beloften thuis. Tegenstander met dienst was Wuustwezel FC.

De heenwedstrijd werd verloren op het veld van Wuustwezel met 3-0. Het was toen een potig duel waarin er stevig werd ingevlogen en de scheidsrechter de controle verloor. Zou dit zich in de terugwedstrijd herhalen?

Niets was minder waar want Racing kwam na zeven minuten op voorsprong. Bij een vrije trap werd de vrijstaande Mertens aangespeeld door Beni Wetshi Kamango Yangala en die zette de 1-0 op het bord.

Op het kwartier ging Noah Dussey aan de haal en had Lorenzo Van Den Broeck de gelijkmaker kunnen binnentikken, maar Racing-goalie Loic Aguilar Espinoza kon dit voorkomen.

Voor het halfuur had Racing de voorsprong kunnen verdubbelen toen Tim Lambrechts op weg gestuurd was door Mertens. Hij trapte de bal naast de paal.

In plaats daarvan kreeg Racing in de slotfase van de eerste helft twee doelpunten te slikken door onoplettendheid. Eerst was het Ruben Schokkaert die de gelijkmaker scoorde en twee minuten later zette Robbe Mertens met zijn doelpunt Racing op achterstand.

Zo ging Racing met een 1-2 achterstand de rust in.

De tweede helft trok Racing richting doel van Robbe Molle. Alec Mertens en Anass Abattoy kregen enkele kansen op de 2-2. De enige mogelijkheid die Wuustwezel nog wist te forceren was de kopkans voor Jef Vorsselmans die over doel ging.

Racing deed er alles aan en knutselde enkele aardige acties in elkaar. Zo werd Arno Robert goed aangespeeld maar die zag zijn poging naast doel gaan. Ook Abattoy deed zijn duit in het zakje nadat hij bij een vrije trap van Driss Amri de bal had gekregen. De gelijkmaker bleef echter uit.

In het slot van de wedstrijd was het Lambrechts die een nederlaag nog kon vermijden, maar zijn schot verdween over doel.

Zo kreeg Racing een nederlaag te slikken na een tweede helft waarin het de betere was van Wuustwezel.

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Beni Wetshi Kamango Yangala, Driss Amri, Arno Robert, Tim Lambrechts, Henoc Wabeno Ndontoni, Abdelwahed El Nasiri, Servan Ciftci, Alec Mertens, Gabriel Basous, Michael De Belder, Anass Abattoy, Sean Ceulemans

Wuustwezel FC: Robbe Molle, Mauro Gillis, Raoul De Schutter, Jeroen Belet, Jef Vorsselmans, Lorenzo Van Den Broeck, Par Neefs, Robbe Mertens, Noah Dussey, Ruben Schokkaert, Florian Ceuppens, Siemen Van Thuyne, Bonne Van Den Eynde, Seppe Augustijns

Doelpunten: 7’ Alec Mertens 1-0, 43’ Ruben Schokkaert 1-1, 45’ Robbe Mertens 1-2