fbpx

Pijnlijke puntendeling tegen RC Hasselt na knappe prestatie

Racing is er niet in geslaagd zijn tweede thuiswedstrijd te winnen. Tegen RC Hades Kiewit Hasselt bleef groen-wit steken op een draw.

Zonder een rist geblesseerde spelers (Smet, Carrez, Vallez, Kerckhofs, Spaenhoven, Doncos…) moest trainer Vanderidt sleutelen aan zijn opstelling.

Maar de “vervangers” deden het meer dan goed. Racing begon met veel wilskracht en overtuiging aan de match. De aanvallende patronen vielen duidelijk in de smaak van het publiek.

In de eerste helft resulteerde het verzorgde spel van Racing meteen in enkele goeie kansen. Toch was het wachten op een stilstaande fase voor een eerste doelpunt. Iets voorbij het halfuur kopte De Paepe een corner van Akarom binnen, 1-0.

Een oververdiende voorsprong voor Racing dat RC Hades Kiewit Hasselt nauwelijks een tegenstoot gunde. Eén keer dreigden de bezoekers met een lage flankvoorzet die aan iedereen voorbij ging.

Na de rust ging Racing door op zijn elan. In echt hondenweer zocht de thuisploeg een tweede, verlossende treffer. De bezoekers weerden zich met karakter en mentaliteit, en vaak ook met een vervelende overtreding die het Mechelse spel vertraagde.

Geen vuiltje aan de lucht echter, tot een misverstand achterin bij Racing 11 minuten voor tijd zwaar werd afgestraft. Hasselt maakte er 1-1 van en wat Racing daarna ook nog probeerde, bij die gelijke stand bleef het.

Een dompertje, want de driepunter hing in de lucht en was volledig verdiend geweest. Toch sterken het geleverde spel en de aanpak de overtuiging dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.

Komend weekend speelt Racing in de 5e ronde van de beker op Lierse Kempenzonen, de volgende thuiswedstrijd in de competitie is op woensdagavond 28/9 tegen Cappellen.

Racing speelde met: Goossens, Guldix, De Paepe, Knollenburg, Mrani, Akarom, Hmouda, Heyvaert, Van der Brempt, Ventôse en Weuts.

Gele kaarten voor Racing: 31′ Hmouda, 60′ Mrani, 65′ Knollenburg

Doelpunten: 33′ De Paepe 1-0, 80′ Efekia Mongo 1-1