Pepijn ruilt de jeugd van Racing voor Anderlecht: “Ik ben heel blij”

De samenwerking tussen de jeugdopleidingen van Racing en Anderlecht draait op volle toeren. Beide clubs varen wel bij hun gebundelde krachten, niet het minst de jeugdspelers zelf.

In mei kondigden Racing Mechelen en de Belgische recordkampioen RSC Anderlecht aan dat ze partnerclubs worden in hun jeugdwerking.

De kruisbestuiving tussen beide clubs wordt met de dag intenser. Er worden gemeenschappelijke clinics georganiseerd, er wordt kennis uitgewisseld en spelertjes van Racing krijgen de kans om zich in de kijker te spelen bij de beste jeugdopleiding van België.

De samenwerking leidt vandaag tot een opvallende “transfer”, want Pepijn Tamutan, één van onze jeugdspelers, maakt met onmiddellijke ingang de oversteek van Racing naar Anderlecht.

“In oktober organiseerde Anderlecht met zijn partnerclubs een talentendag. Op dat moment was de kans reëel dat Anderlecht Pepijn zou opmerken”, zegt zijn mama Katleen De Ruysscher.

“Na die talentendag is Pepijn beginnen mee te trainen in Anderlecht. En hoewel het niveauverschil toch groot was, voelde hij zich daar meteen in zijn sas. Pepijn kan zich snel aanpassen.”

“De trainers in Anderlecht spreken Nederlands en Frans. Dat was eerst wat wennen, maar nu komt Pepijn na elke training thuis met een nieuw Frans woord, zoals “vitesse”, “rouge”, “vert”, “allez les gars”. Kinderen pikken alles zeer snel op.”

Pepijn wordt dit jaar 8 jaar. Hij maakte op Racing deel uit van de U8. “Pepijn speelt sinds zijn 5e op Racing. Hij doorliep de U6, de U7 en nu de U8. Hij was nu aan zijn 3e seizoen bezig en telkens was ik zijn trainer, want ik ben zelf jeugdtrainer op Racing.”

“Jammer genoeg moet ik nu stoppen als jeugdtrainer, want Pepijn moet op Anderlecht 5 dagen op 7 trainen. Na de school vertrekken we meteen met de auto naar daar. Als ouders passen we ons uiteraard aan aan deze nieuwe situatie en doen we dat graag voor onze kinderen. En als wij toch eens een keertje niet kunnen, kunnen we altijd rekenen op familie of vrienden.”

Al voetbal dat de klok slaat ten huize Pepijn

Pepijn is een linksvoetige aanvaller. “Hij staat op en gaat slapen met voetbal”, zegt mama Katleen.

“Als hij op Racing niet aan het spelen was, dan wel op het pleintje hier bij ons in de buurt aan de Donkerlei in Mechelen. Zo heeft hij veel trucjes geleerd en natuurlijk ook veel vriendjes gemaakt.”

Pepijn bevestigt dat: “Ik heb op Racing veel plezier gemaakt op de trainingen. Ik heb er veel geleerd. Dat vond ik het leukste aan Racing: dat plezier en mijn vrienden. Nu ik naar Anderlecht vertrek, ga ik mijn vriendjes missen.”

“Anderzijds ben ik heel blij en kijk ik er ook wel naar uit om nieuwe vrienden te maken in Anderlecht. Maar ik zal Racing niet vergeten, want ik zal naar de 1e ploeg blijven komen kijken.”

Mama Katleen: “Dat gaan we inderdaad blijven doen. Ik ben zelf opgegroeid in een echte Racing-familie.”

“Ik ben nu zelf enkele jaren jeugdtrainer geweest en ik draaf op Racing ook geregeld op als vrijwilliger. Zo heb ik tijdens de matchen van de 1e ploeg dit seizoen plateaus drank rondgedragen in de tribune. We zullen ook in de toekomst naar Racing blijven komen, samen met Pepijns opa en oma.”

Pepijn, we zullen je missen, maar we wensen jou vooral heel veel succes in Anderlecht!

Vandaag trainde Pepijn een laatste keer mee op Racing. Je ziet hem op de foto bovenaan in het midden met zijn rechterarm in de lucht:


Zondag publiceren we een 2e artikel over de overgang van Pepijn, met quotes van de verantwoordelijken voor de jeugdwerking op Racing en Anderlecht.

Mama/trainer Katleen rechtsboven op de foto, Pepijn zit onderaan als 3e van links: