Duiding bij transfer van Pepijn: “Anderlecht is zeer selectief in zijn rekrutering”

Pepijn Tamutan mag zich voortaan jeugdspeler van Anderlecht noemen. Als een talentvolle voetballer onze club verlaat, is dat altijd een verlies voor Racing, maar tegelijkertijd is het een mooie zaak en een echte erkenning.

“Al bij zijn eerste training kon je zien dat Pepijn talent had en zeer leergierig is. Ik heb hem zelf trouwens zijn eerste training op Racing gegeven”, zegt Ben Van Reydt, AVJO in onze jeugdwerking.

“We hebben Pepijn de voorbij 2,5 jaar continu zien groeien. Het was dan ook geen verrassing dat net hij door onze partnerclub Anderlecht werd opgemerkt.”

“Pepijn heeft zijn kans gegrepen. Hij heeft daar hard voor gewerkt. De voorbije maanden heeft hij op Anderlecht meegetraind en verscheen hij ook nog plichtsbewust op Racing.”

“We verliezen door het vertrek van Pepijn natuurlijk een goede jeugdspeler, maar het belang van de speler staat altijd voorop. Deze transfer is voor Racing Mechelen een mooie erkenning voor het harde werk dat we in de ontwikkeling onze spelertjes steken.”

“We zijn enorm blij voor Pepijn dat hij de komende jaren de kans krijgt om de best mogelijke opleiding te genieten. Want die zal hij bij Anderlecht krijgen. Intussen bouwen wij op Racing onze jeugdwerking verder uit en daarbij kunnen we genieten van de expertise die Anderlecht ons biedt. We gaan vol vertrouwen door op de ingeslagen weg.”

Zaterdagochtend trainde Pepijn een laatste keer mee op Racing. Jan Doncos, TVJO op Racing, was erbij.

“De hele Racing-familie is heel trots met Pepijns overstap naar RSC Anderlecht. Spelers, trainers en coördinatoren wuiven Pepijn uit en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe avontuur”, zegt Jan.

“Anderlecht is zeer selectief in zijn rekrutering”

Guy De Smet krijgt het slotwoord. Guy is de “coördinator partnerships RSC Anderlecht Youth” en in die functie de rechtstreekse link tussen Anderlecht en Racing Mechelen.

Hoe ziet hij deze overgang? “Wij zijn heel selectief in onze rekruteringspolitiek. Als wij een jeugdspeler naar ons halen, betekent dat dat wij ervan overtuigd zijn dat deze spelers het potentieel hebben om gedurende jaren het mooie weer te maken op RSC Anderlecht.”

“Onze jeugdopleiding beschikt over een sterke interne doorstroming, waardoor spelers vaak heel wat jaren voor ons uitkomen. Laat ons hopen dat Pepijn er zelfs in slaagt om op termijn een profcontract af te dwingen, want dat is natuurlijk de droom van elke talentvolle jeugdvoetballer.”

Racing en Anderlecht werken nu een 7-tal maanden samen. Hoe evalueert Guy De Smet de prille samenwerking?

“Voorspoedig! Ondanks de corona-pandemie hebben we er toch al enkele clinics (5v5 en 8v8) opzitten en is er een leuke talentday georganiseerd.”

“Ik zou vooral de nadruk willen leggen op de goeie communicatie tussen beide clubs. Dat werkt heel vlot. Beide partijen kunnen hier op langere termijn alleen maar voordeel uit halen.”

Lees hier het artikel over de overgang van Pepijn naar Anderlecht.

Pepijn, links met een wit shirt op onderstaande foto: