Ook op Cappellen bemachtigt Racing een overwinning

Racing is goed op dreef in de voorbereiding. Op Cappellen pakte het zijn 4e overwinning in evenveel wedstrijden.

Cappellen kroonde zich vorig seizoen tot kampioen in 2e amateur B, de reeks waar Racing ook in speelde. Volgend seizoen komt het dus uit in 1e nationale.

Maar Racing speelde zonder complexen tegen Cappellen en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een kopbal van Jens De Paepe, 0-1.

In het slot van de eerste helft verdubbelde groen-wit zijn voorsprong. Nick Spaenhoven drong de Antwerpse 16 binnen en deponeerde de bal in de verste hoek.

Na de rust sloeg Racing al snel een derde keer toe, via nieuwkomer Alan Mayanga.

Coach Greg Vanderidt voerde enkele wissels door en 7 minuten voor tijd kon Cappellen, dat na twee gele kaarten voor Wout Kerckhofs een kwartier met een man meer mocht spelen, tegenscoren: 1-3, de eindstand.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Mrani, Heyvaert (46′ Guldix), Hmouda (58′ Van Steenwinkel), Ventôse (58′ Knollenburg), Schaessens (46′ Carrez), Laureys (58′ Walen De Keyser) en Mayanga (58′ Versteeven).

koop hier jouw abonnement voor het nieuwe seizoen!