fbpx

Onmachtig Racing kan ook niet winnen van Rupel Boom

Racing is er zaterdagavond niet in geslaagd om de negatieve teneur om te buigen. Na een 2 op 9 ging groen-wit ook tegen Rupel Boom onderuit.

In de eerste helft kwam Racing nog redelijk voor de dag. De thuisploeg eiste de bal op, al had dat aanvankelijk weinig doelgevaar tot gevolg.

De eerste dreiging noteerden we iets voorbij het halfuur: Gregory Carrez kopte een strakke voorzet net naast. In dezelfde minuut mikte Alan Mayanga een volley in de handen van de Boomse doelman.

Racing drong steeds meer aan. Zo moest de keeper van Rupel Boom wat later opnieuw in actie komen, toen Jens De Paepe zijn hoofd tegen een corner zette. De doelman tikte de bal weg van onder de lat.

Net voor de rust verdiende Racing een doelpunt. Carrez stuurde Mayanga diep weg op links. Er volgde een lage voorzet, maar Yasin Mrani kon die nét niet benutten.

Zo stond het 0-0 bij de rust.

In de tweede helft hielden beide teams gelijke tred. Tot minuut 60. Jerko Guldix trapte half in de grond en daar profiteerden de bezoekers optimaal van om Senne Goossens te verschalken: 0-1.

Racing kon de rug niet rechten na die treffer. Acties mislukten, de vrije man werd niet gevonden en de grinta verdween zienderogen uit de ploeg.

Zo slaagde Rupel Boom er zonder geweldig te spelen in om 9 minuten voor tijd een tweede keer te scoren: 0-2 en boeken dicht.

Racing zakte hier door de ondergrens. De thuisploeg geraakte niet meer aan het bezoekende doel, met een 2 op 12 tot gevolg.

Volgende week speelt Racing uit, op het veld van leider Sporting Hasselt. Het is een wedstrijd met buscombi. Klik hier om een plaats te reserveren op een van de supportersbussen.