“Nog een laatste keer in 2021 moeten we allen samen alles geven”

Zondagnamiddag speelt Racing zijn laatste wedstrijd van 2021. FC Heikant ontvangt groen-wit in Berlaar.

Racing sluit het kalenderjaar – ongeacht het resultaat – af als koploper in 3e amateur B.

Maar natuurlijk willen Dave De Herdt en co hun bonus van 4 punten op de eerste achtervolgers niet zomaar te grabbel gooien.

Coach, heb je goed kunnen trainen deze week?

“Ja, we hebben dezelfde aanloop gehad als vorige week, toen we thuis van Sint-Lenaarts wonnen.”

“Maandag stond een individuele training op het programmma. Dinsdag en donderdag lag de focus op de laatste opdracht van het jaar: de match op Heikant.”

Racing gaat de winterstop sowieso als leider in. Is dat wat je voor het seizoen verwacht had of je doelstelling was?

“Persoonlijk had ik na Heikant graag in het kop-peloton gestaan, dus wat dat betreft zijn mijn doelstellingen alvast gehaald.”

“Maar je mag uiteraard niet vergeten dat wij uiteindelijk maar een promovendus vanuit 1e provinciale zijn. Het is niet omdat we ambitieus zijn dat dit allemaal maar normaal is.”

Wie mis je zondag?

Buiten Robbe Berben niemand.

Heikant staat op 2 na laatste, maar we nemen aan dat ze niet te onderschatten zijn? 

“Als iemand op basis van het klassement zou zeggen dat ze niet goed bezig zijn, dan is dat echt relatief.”

“Ze halen te weinig punten voor hun geleverde spel en inzet. Ik heb ze zelf tegen Wellen gezien onlangs. Wel, die partij moeten ze altijd  winnen en dat zou dan ook verdiend zijn geweest.”

“Afgelopen weekend tegen Betekom bleef Heikant ook met lege handen achter. Daar verdienden ze ook minstens één punt.”

“Mijn voorspelling is dat Heikant dé ploeg wordt van de terugronde. Hun geblesseerde spelers zijn aan het terugkomen. Dat maakt dat ze een goede ploeg hebben. Mijn voorspelling is dat ze zich probleemloos gaan redden en nog zeer veel punten zullen pakken.”

“Ze spelen ook thuis, en daar kunnen zij altijd wat meer. Ik herinner me onze vorige wedstrijd op “de hei”, waar we in de 93e minuut nog de 2-2 slikten. Wat dat betreft zou ik daar graag revanche op nemen.”

Hoe zien de komende weken er voor jullie uit? Wanneer stoppen de trainingen en wanneer begin je opnieuw?

“Dat bepalen de spelers volledig zelf. Initieel was het de bedoeling om opnieuw met de trainingen te starten op 3 januari.”

“In de loop van de 1e periode hebben we een deal gesloten: als we met de winterstop in de top 3 stonden, zouden we pas hervatten op 6 januari. Dat deel van de deal hebben ze dus al verdiend.”

“Na de overwinning op Lille heb ik de spelers opnieuw uitgedaagd. Normaal trainen we volgende week maandag en dinsdag nog. Als we 9 op 9 zouden pakken tegen Betekom, Sint-Lenaarts en Heikant zou ik die 2 trainingen ook laten vallen.”

“Zowel mentaal als fysiek verdienen de spelers dit, want het was een zware heenronde.”

“Heel Racing moet zich zondag nog 1 keer voluit geven. Spelers, staf en supporters moeten een laatste keer dit jaar alles uit de kast halen!”

Racing, veel succes zondag.

Supporters, op post! De match begint om 14 uur.