fbpx

Nils Van Delm: “Een heel grote eer”

Nils Van Delm is in een poll op Facebook uitgeroepen tot beste Racing-linksback van vorig decennium.

“Ik dank iedereen die op mij gestemd heeft. Dit is een heel grote eer als je weet dat Racing Mechelen een heel grote club is waar heel grote voetballers gespeeld hebben”, zegt Nils.

Van Delm won voor Tim Peleman, Reindert Berger en Nick Van der Zyp.

“Tim Peleman zie ik niet als een concurrent. Wij hebben 2 jaar samen op Racing gespeeld en horen elkaar nog vaak. Sacha Fontaine was ook bij dat vriendengroepje, hij heeft op Tim gestemd. Bedankt, Sacha, dat onthoud ik (lacht).”

“De Zyp, daar heb ik dit jaar mee gevoetbald. Hij was de vaste linksachter, hij heeft dat heel goed gedaan. Reindert Berger tot slot ken ik niet. Dat was van ver voor mijn periode. Maar als ik de reacties lees, was hij een heel goeie speler.”

Nils haalde het met 148 stemmen. “Mijn zus en vriendin hebben reclame gemaakt op de sociale media om voor mij te stemmen”, zegt hij.

“Promotie naar 3e amateur is topmoment”

In zijn jaren op Racing heeft Nils Van Delm al het een en ander meegemaakt. “Mijn mooiste moment? De terugkeer naar de nationale reeksen dit seizoen is een topmoment. Het enige jammere is dat we dat niet op het veld kunnen vieren hebben.”

“Een ander heel mooi moment was mijn 1e jaar op Racing, toen nog in 3e klasse. Toen wonnen we op de voorlaatste speeldag thuis met 2-1 van Aalst. We leken ons te gaan redden en de ontlading was enorm, tot op de slotdag in een andere match een heel eigenaardige uitslag viel, waardoor wij toch degradeerden.”

“Waar ik ook van geniet op Racing is “de 3e helft”. Met de ploegmaats drinken we na de wedstrijd samen nog een glas. Dat is altijd heel plezant!”

Proficiat, Nils!