Nesta Vallez breekt middenvoetsbeentje en is opnieuw een tijdje out

Het onheil op het voetbalveld blijft Nesta Vallez achtervolgen. Onze aanvallende middenvelder heeft maandag een nieuwe blessure opgelopen.

Nesta was een wedstrijd met de beloften van Racing aan het spelen toen hij totaal uit het niets een letsel opliep aan zijn rechtervoet.

“Ineens hoorde ik tijdens het lopen een krak, zonder dat er een duel ofzo aan te pas kwam. Ik ben meteen naar de spoed gebracht en daar hebben ze de breuk vastgesteld”, zegt Nesta.

“Ik heb er een voorlopige gips gekregen die ik 10 dagen moet dragen. Daarna volgt een nieuw gipsverband voor 6 tot 8 weken. Daarna kan ik aan de revalidatie beginnen.”

“Het is de eerste keer dat ik dit meemaak: zoveel blessures in korte tijd. Ik ben al bij 2 sportdokters, verschillende kinesisten en zelfs Lieven Maesschalck geweest en iedereen zegt: pure pech.”

“Maar ik geloof het niet meer, eerlijk gezegd. Ik vermoed dat er een onderliggende reden is en daar ga ik nu naar op zoek.”

De afspraak die Nesta met coach Greg Vanderidt gemaakt had, was dat Nesta na zijn vorige blessures geduldig zou opbouwen en na Nieuwjaar weer volledig kon aanpikken met het echte werk.

“Ik lag op schema, ik was 100% klaar om er in januari opnieuw in te vliegen. Alles liep perfect, tot gisteren dus.”

“Ik moet dit nu even verwerken, want dit komt wel aan. Het is telkens door die zure appel bijten, maar ik moet het positief proberen te bekijken.”

“Vandaag heb ik al opgezocht welke oefeningen ik kan doen: core en stability. Ik heb intussen al met de coach gebeld, hij had ook op ander nieuws gehoopt. Jammer, maar het is nu zo.”

Nesta, kop op! Maak er een goeie revalidatie van en dan hopen we jou toch snel weer terug te zien in het Racing-shirt.