fbpx

“Met Jerko Guldix erbij hebben we weer meer mogelijkheden”

Jerko Guldix komt de A-kern van Racing versterken. Dave De Herdt is gelukkig dat hij een polyvalente speler in zijn (door blessures wat uitgedunde) groep mag verwelkomen.

“Soms komen er dingen op jouw pad waar je moeilijk neen tegen kunt zeggen”, bekijkt onze T1 de komst van Jerko Guldix.

“We waren niet meteen op zoek naar extra versterking, maar toen we vernamen dat er een jonge, polyvalente verdediger vrij was en dat die vanaf zijn 8e zijn hele jeugdopleiding bij Anderlecht had genoten en daar tot eind vorig seizoen onder contract lag, zijn we gaan nadenken en kijken wat er mogelijk was.”

“Jerko is een 20-jarige, linksvoetige, stevig gebouwde jongen. Hij kan centraal achterin, op de linksback en als verdedigende middenvelder uit de voeten. Dat biedt mogelijkheden.”

“Plus: we zitten met de U21-regel, waarbij elke ploeg verplicht een aantal spelers onder 21 jaar op het wedstrijdblad moet zetten.Jerko zal ook volgend jaar nog als U21-speler tellen. Voor zowel hemzelf als voor Racing is dit een win-win.”

Jerko Guldix ondertekende op zijn 17e een profcontract bij Anderlecht. Hij zette enkele jaren alles op het voetbal, tot zijn contract eind juni 2020 afliep.

“Jerko heeft daarna lang geprobeerd een nieuwe profclub te vinden. Door omstandigheden is dat niet gelukt en daarna heeft hij iets te lang gewacht om op een iets lager niveau een club te zoeken. Maar dat is voorbij: Jerko stapt nu in het verhaal van Racing en daar zijn we zeer content mee”, zegt Dave De Herdt.

Nuttige link:
Racing trekt ex-Anderlecht-verdediger Jerko Guldix aan