De Racing-beloften houden de 3 punten op OVK

Maandagavond mochten de beloften voor het eerst dit seizoen in het Oscar Vankesbeeckstadion aantreden. KFC Eppegem was de opponent.

De eerste competitiewedstrijd op Cappellen verliep niet zoals gewenst, hopelijk konden de beloften tegen Eppegem de volle buit wel binnenhalen.

Rond het kwartier dook Racing voor het doel van de bezoekende doelman Pietro Grimaldi op, de poging van Ilias Van Nuffel werd echter in hoekschop verwerkt. Een minuut later bediende dezelfde Van Nuffel Driss Amri, de aanval kende jammer genoeg geen succesvol vervolg.

Een voorzet van Yaron Coen belandde bij Imad Addaoui, die de bal echter niet goed onder controle kreeg. Lars Geysels waagde ook zijn kans maar vond doelman Grimaldi op zijn pad.

Racing beleefde even een bang moment wanneer een vrije trap van Mohamed Erchouk via een Eppegem-speler tegen de deklat belandde en Arno Robert de bal uit de zestien kon wegwerken.

Op het halfuur was het dan toch prijs voor Racing toen Geysels door Kaj Knipping werd weggestuurd richting het bezoekende doel en Ilias Van Nuffel kon bedienen die de bal binnenkopte. Op slag van rust kon Addaoui op een vrije trap van Kaj Knipping de voorsprong verdubbelen.

We gingen de rust in met een 2-0 voorsprong, na een eerste helft waarin Racing moeizaam uit de startblokken kwam.

Racing begon beter aan de tweede helft en gaf nauwelijks kansen weg. Op het kwartier kopte Van Nuffel op een vrije trap van Walid Tazani net naast het doel.

Net voor affluiten schoot Tazani – op assist van Van Nuffel – de bal over. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd werd opgezet door Anolfi Vasquez Espinal die Ferrara aanspeelde, de bal kwam bij Thierry Ekangamene Bokolote terecht die echter pal op doelman Grimaldi besloot.

De drie punten bleven in Mechelen na een tweede helft waarin Eppegem weinig weerwerk kon bieden op het goed georganiseerde Racing.

KRC Mechelen: Lars Bielen, Kevin Eyeson, Kaj Knipping, Driss Amri ( 65’ Thierry Ekangamene Bokolote ), Walid Tazani, Ilias Van Nuffel, Lars Geysels, Imad Addaoui ( 75’ Anolfi Vasquez Espinal) , Fawzi Bessedjerari ( 46’ Luca Ferrara ), Arno Robert, Yaron Coen

KFC Eppegem: Pietro Grimaldi, Stijn Vancutsem, Sam-Lucas Van Dyck, Roberto Kanga, Sami Zaghboub, Edem Aquetteh, Mohamed Erchouk, Keo Van Der Borght ( 46’ Emmanuel Lelecas ), Bryson Marien, Ehigiatore Eki, Chiel Bovri

Doelpunten: 29’ Ilias Van Nuffel 1-0, 42’ Imad Addaoui 2-0