fbpx

Maxim Versteeven: “Er is nog niets verloren”

De streekderby tegen Rupel Boom komende zaterdag staat met rood aangestipt in de agenda.

Na een 2 op 9 (draws tegen Tongeren + Berchem en een nederlaag tegen Hades) krijgt Racing de kans om in het Oscar Vankesbeeckstadion nog eens de 3 punten te pakken.

Het zou een opsteker zijn voor trainer Kevin Van Haesendonck, die in moeilijke omstandigheden moest overnemen, de spelersgroep én de supporters van Racing.

“Laten we zeggen dat we met 2 op 9 te weinig gekregen hebben voor wat we getoond hebben. Ik vind dat we meer verdienen”, zegt Maxim Versteeven.

“Het geluk stond niet aan onze kant en anderzijds zag je zowel tegen Tongeren als tegen Berchem dat die ploeg één keer aan ons doel komt en scoort. En dat die ploeg dan alles dicht timmert, waar wij het moeilijk mee hebben. Aan onze inzet lag het niet. We hebben er voor gevochten.”

“Het is jammer dat we nu wat zijn weggezakt in de stand, maar er is nog niks verloren. We spelen nog 9 matchen en andere ploegen laten hier en daar ook wel eens een steekje vallen.”

Hoe leeft dit dipje qua punten in de kleedkamer?

“Ons motto is dat wij elke wedstrijd proberen te winnen. Het is moeilijk om uitspraken te doen over de eindronde, maar daar gaan we zeker nog altijd voor.”

“We hebben een brede kern waar genoeg kwaliteit in zit. We maken dus zeker nog kans op dat eindrondeticket. Maar we moeten vooral hard werken en de voetjes op de grond houden. Niet zweven en denken dat we de beste zijn.”

“Ik denk dat het een woelige periode geweest is na het vertrek van de vorige coach, maar we hebben de moed nooit verloren. We zijn voor elkaar en de club blijven vechten.”

“De nieuwe coach begint ons als individu en als ploeg nu stilaan beter te kennen, dus dat kan in de toekomst ook alleen maar positief zijn.”

Welke tegenstander maakte dit seizoen op jou de beste indruk?

“Ik vind dat we tegen geen enkele ploeg kansloos geweest zijn. We zijn nooit weggespeeld.”

“Ik zie nu wel dat Lyra-Lierse een zeer goeie reeks aan het neerzetten is met 8 overwinningen op een rij. Ze staan nu 3e. Dan ben je heel sterk.”

Hoe beleef jij jouw seizoen, na jouw transfer van Wellen (3e amateur)?

“Ik heb me in de zomer moeten aanpassen aan de club, de ploeg, de trainer en het niveau. Het verschil met 3e amateur is vooral op fysiek vlak groot. Het is hier bikkelen voor elke meter.”

“Ik speelde in het begin niet veel, maar gaandeweg ging het beter en kreeg ik meer minuten. Nu heb ik een basisplaats en dat vertrouwen doet deugd.”

“In de laatste 4 matchen heb ik 3 keer gescoord, dus denk ik dat ik goed bezig ben, al vind ik een overwinning voor de ploeg nog altijd het belangrijkste.”

Supporters zien je graag spelen, met jouw inzet en grinta, je maakt je truitje nat.

“Ik hoop dat mijn inzet aanstekelijk werkt en op die manier probeer ik mijn ploegmaats mee te sleuren. Dat kan alleen maar positief zijn.”

“Zelf heb ik niet het gevoel dat ik een belangrijke speler ben, maar ik probeer wel te wegen op de verdediging van de tegenstander. Ik denk dat dat wel geapprecieerd wordt.”

“Of ik nog progressie kan maken? Ik ben 22 jaar, dus ik denk van wel, ja. Ik wil er hard voor werken, om beter te worden. En dan zien we wel wat de toekomst brengt.”

“Het voornaamste momenteel is de match van zaterdag tegen Rupel Boom. Een match die leeft bij de supporters en wat meer volk op de been brengt dan anders, dat is altijd leuk. Dat zijn toffe wedstrijden.”

“Ik wil de Racing-fans trouwens bedanken voor hun steun vorige zaterdag in Berchem. Daar hing een zeer positieve sfeer en dat werkt altijd extra motiverend. Als ploeg zullen we er zaterdag alles aan doen om de volle buit te pakken.”

Bedankt voor de babbel, Maxim, en veel succes zaterdag!

Praktische info:
– de aftrap van Racing-Boom is om 20u
– de loketten en poorten gaan open om 18u30

Lees ook:
kom zaterdag lekker eten in het Racing-restaurant
schrijf je in voor de spaghettidag van de jeugd op zaterdag 23 maart

(H)ello soep@home
(H)ello soep@home