Matchwinnaar Maxim Versteeven: “Dit zal ik nog lang onthouden”

Maxim Versteeven kroonde zich woensdagavond tot Man van de Match in de competitie-opener tegen Tempo Overijse.

Met een laag schot tijdens een hevige plensbui zette Maxim na 93 minuten de 1-0 op het bord.

De ontlading bij spelers, omkadering en supporters was immens na een enerverende wedstrijd waarin Overijse organisatorisch de bus parkeerde.

“Het was een zeer gesloten match, soms ook rommelig”, blikt Maxim Versteeven terug op de partij.

“We hadden het moeilijk, omdat Overijse een goed blok had opgesteld en het al vroeg in de wedstrijd tijd aan het rekken was.”

“We hadden in de eerste helft een aantal mogelijkheden en in de laatste 10 minuten van de match creëerden we opnieuw enkele kansjes. Daar hebben we er eentje van afgemaakt. Ik denk dan ook dat onze overwinning verdiend is.”

Zelf begon je op de bank, was het nagelbijten?

“Het was hopen dat ik een kans zou krijgen van de trainer en ik denk dat ik ze genomen heb.”

“Eerst had ik bijna de assist gegeven voor de 1-0. Ik wilde de bal afleggen, maar tikte hem iets te ver, waardoor de keeper kon anticiperen.”

“Dat kon dus beter van mij, maar de tweede keer kwam ik alleen voor de keeper en maakte ik de kans af.”

Voelde je druk?

“Er zat druk op die fase, dat voelde ik, maar dat zijn de leukste goals om als aanvaller te maken. Dan is er eens zoveel euforie.”

“Ik heb ervan genoten, vast en zeker: de eerste competitiewedstrijd voor mezelf en Racing, dit is een heel mooi moment dat ik nog lang zal onthouden.”

“Er waren veel vrienden aanwezig die Racing-supporter zijn, er was familie… Je voelt dat het leeft, het was leuk om mee te maken.”

“Maar het belangrijkste is uiteraard dat we als team winnen. Na een mooie voorbereiding verwacht iedereen meteen een overwinning thuis, dus mogen we zeggen dat we goed gestart zijn.”

Lees ook:
Maxim Versteeven schenkt Racing met goal in extra tijd de 3 punten
uitslagen van speeldag 1 en het klassement in de reeks van Racing