Moeilijk gaat ook: Racing begint competitie met goal in slotminuten

De kop is eraf: Racing heeft zijn openingswedstrijd in de competitie met een 1-0-overwinning afgerond.

Groen-wit toonde in de beginfase duidelijk zijn intenties: aanvallen en Tempo Overijse, nieuw in onze reeks, meteen achteruitduwen.

Dat leverde al vroeg in de wedstrijd enkele kansen op voor de thuisploeg, zonder goed gevolg.

Overijse moest zich tot verdedigen beperken en schrok zich ongetwijfeld een hoedje toen Sabri Hmouda in de 16 van Overijse na een scrimmage neerging. De ref liet echter doorspelen.

Net voor de rust leek dezelfde Hmouda dan toch de trekker over te halen. Een schot van in de 16 ging strak richting het net, maar de keeper van Overijse redde wonderlijk.

In de tweede helft toonde Racing dezelfde aanvalsdrift, maar het defensieve blok van Overijse stond als een huis. Wat Racing ook probeerde – door het centrum of via de flank – er was geen doorkomen aan.

De bezoekers beperkten zich tot counters en enkele schoten, maar Senne Goossens liet zich niet verrassen.

In het slotkwartier, toen de kansen voor groen-wit helemaal opgedroogd waren, kwamen Maxim Versteeven en Max Van der Brempt in het team.

Het bleken gouden wissels, want er kwam meteen weer meer drive in het spel van Racing. In de gietende regen was het Versteeven die meteen de hoofdrol leek op te eisen. Vanaf rechts zette hij zich door, maar zijn voorzet richting Alan Mayanga werd onderschept door de keeper.

Het was uitstel van executie voor Overijse, want in de extra tijd werd het het dan toch 1-0. Ditmaal spurtte Versteeven door het centrum, kwam hij oog in oog met de doelman en schoof hij de bal over de grond in doel.

Het Oscar Vankesbeeckstadion ontplofte!

Niet veel later maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd: de eerste driepunter voor Racing was binnen.

Zondag volgt de tweede wedstrijd, op het veld van Bocholt, dat vanavond met 1-0 verloor op het veld van Rupel Boom.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Kerckhofs, De Paepe, Ventôse (73′ Versteeven), Heyvaert, Guldix (73′ Van der Brempt), Hmouda, Mrani, Schaessens (90′ Knollenburg) en Mayanga.

Gele kaarten voor Racing: Schaessens, Guldix en De Paepe

Doelpunt:
92′ Versteeven 1-0

Dansje in de kleedkamer:

Dit artikel wordt aangeboden in samenwerking met Racing-sponsor Imoya:

imoya