Matchwinnaar Jens Heyvaert: “Voor Racing spelen is kicken”

Jens Heyvaert leverde tegen Pelt een uitmuntende prestatie. De middenvelder was een van de drijvende krachten achter de 2-1-overwinning.

Jens bekroonde zijn sterke wedstrijd met de winning goal: een streep van jewelste die via de paal in doel ketste.

Jens, hoe heb jij deze mooie match beleefd?

“Als ik erop terugblik, moet ik beginnen met de 0-1. Het is nu al een paar weken na elkaar dat we achter komen. Maar er is dan geen paniek. In de rust hebben we gezegd: “Er is niks gebeurd. We pakken Pelt vast in de tweede helft en laten hen niet meer los”.”

“Zo is het ook gebeurd. Ik heb er geen seconde aan getwijfeld dat we die 0-1 nog zouden rechtzetten. Als je ziet hoe de hele ploeg uit de kleedkamer gekomen is: we hebben Pelt na de rust volledig weggedrukt. iedereen wilde er hard voor gaan, dat zag je.”

Zelf speelde je zeer goed. Wat vind je er zelf van?

“Je hebt gelijk. Het is raar om dat van jezelf te zeggen, maar ik denk dat ik goed gespeeld heb. Dit zijn natuurlijk ook de matchen waar je het voor doet.”

“Dat ik de 2-1 kon maken, is schitterend. Ik stond bij die vrije trap samen met Greg (Carrez) achter de bal. Ik wilde trappen, maar ik zei Greg dat als hij hem met rechts rond de muur kon draaien, dat hij hem mocht nemen. Maar Greg zei dat het niet kon en hij zei dat ik mijn kans moest gaan.”

“Ik heb de bal zo hard mogelijk gevlamd. Als hij er dan zo invliegt, is dat prachtig.”

Je leek enorm blij?

“De sfeer die je meemaakt op dit niveau is niet te beschrijven. Dat is ook de reden waarom ik zo graag voor Racing speel.”

“Een avond als hier, dat kom je nergens tegen. Als je zo’n tweede helft kunt spelen en iedereen gaat er achter staan, dan is dat kicken.”

Je gaat er helemaal in mee. Dat is mooi om te zien.

“Ja, ik word daar wat opgefokt van. Misschien laat ik dat iets meer zien dan andere spelers, maar vooruitgestuwd worden door dit publiek is gewoon geweldig.”

Blijkbaar heb jij een weddenschap gewonnen met Dave De Herdt?

“Ja, de coach lachte een beetje met mij, omdat ik nooit scoor. Ik denk dat hij me nu een bakje bier moet trakteren. Het mogen er twee zijn ook (lacht). Ik ben er heel blij mee.”

Wat betekent deze overwinning?

“Dit is een levensbelangrijke overwinning, maar we gaan nog 9 finales moeten spelen. We hebben de afgelopen weken iets te vaak punten verloren tegen lager geklasseerde ploegen.”

“Dit is een mentale boost voor de hele ploeg, maar we gaan ons toch elke week nog dubbel moeten plooien.”

Lees ook:
Racing vloert Pelt, coach De Herdt: “Mentaal doen we een goeie zaak”
volgende week speelt Racing alweer thuis, dan komt De Kempen op bezoek

Jens na de 2-1: