Racing vloert Pelt in de topper: “Mentaal doen we een goeie zaak”

Wat een avond! Wat een prestatie! Racing heeft zaterdagavond de topper tegen Esperanza Pelt tot een goed einde gebracht.

De match tussen de nummers 1 en 2 in 3e amateur B bracht aardig wat volk op de been in het Oscar Vankesbeeckstadion.

In een al bij al vrij rustige openingsfase kwam Pelt, met een 70-tal fans naar Mechelen afgezakt, iets na het kwartier op voorsprong. Een bal vanaf de flank belandde aan de tweede paal, waar Bostanci makkelijk kon binnentikken.

In een gelijkopgaande strijd tussen twee fysiek sterke en technisch goed onderlegde teams probeerde Racing de bakens te verzetten. Tot grote uitgespeelde kansen leidde dat in de eerste helft echter niet.

Net voor de rust kwam Pelt al wel een eerste keer met de schrik vrij. Een pegel van een bedrijvige Jens Heyvaert spatte uit elkaar op de lat. Met 0-1 werd er koffie gedronken.

Na de rust schakelde Racing nog een versnelling hoger en moest Pelt de wet van de sterkste ondergaan.

In minuut 51 kwam Gregory Carrez vanuit een snelle omschakeling alleen voor de Peltse doelman. Die kans liet onze nummer 29 niet liggen: 1-1, het 10e doelpunt dit seizoen al voor Gregory.

Racing ging op de ingeslagen weg voort en koppelde knap combinatievoetbal aan een gezonde dosis grinta en werkethiek.

Toen Pelt niet anders kon dan net voor de eigen 16 meter een Mechelse aanval af te stoppen, kreeg Racing een vrije trap. Heyvaert ging achter de bal staan en jaste hem met zijn linker – via de verste paal – onhoudbaar in doel: 2-1.

Het Oscar Vankesbeeckstadion ontplofte. Al wat groen-wit was, danste van plezier.

Met nog 20 minuten op de klok was het zaak om die bonus te verdedigen en dat deed Racing met verve. Groen-wit domineerde en controleerde. Pelt slaagde er niet in om kansen af te dwingen en moest finaal zijn meerdere erkennen in Racing.

Dankzij deze 2-1-overwinning blijft Racing op kop in het klassement. Onze jongens staan nu 4 punten voor Pelt en 6 voor Diest en Turnhout, die allebei niet verder geraakten dan een gelijkspel.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, De Paepe, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Guldix, Hmouda (73′ Van der Brempt), Heyvaert (83′ Ventôse), Carrez (93′ Robert), Doncos en Weuts.

Lees verder onder de foto.

“Mentaal doen we een goeie zaak”

Opdracht volbracht voor Dave De Herdt en co. Onze coach moest na de wedstrijd verschillende interviews geven, want met de komst van onder meer Radio Reflex, Sportbeat en RTV was er veel audiovisuele persbelangstelling.

“Of we deze match moesten winnen? Moeten is veel gezegd. Het was een heel belangrijke match, maar er zijn nog 27 punten te verdienen. Mentaal doen we een goeie zaak, maar we moeten deze mentaliteit en focus zien te behouden”, hield Dave de voetjes op de grond.

“We kwamen 0-1 achter. We zijn een slechte reputatie aan het kweken. Het is al de 3e match op een rij waarin we op achterstand komen, maar we zijn wel goed blijven voetballen. In de eerste helft waren we wat slordig, maar tijdens de rust hebben we enkele video-beelden laten zien en hebben we bijgestuurd.”

“In de tweede helft hebben we niks meer weggegeven en hebben we zelf twee keer kunnen scoren. Pelt gebruikte veel lange ballen met hun snelle spitsen, maar ik denk dat we vanavond laten zien hebben wie de best voetballende ploeg van de reeks is.”

“Het slechtste dat nu kan gebeuren is volgende week thuis tegen De Kempen hooghartig spelen. Als we deze drie punten echt willen laten tellen, dan moeten we volgende week opnieuw winnen en dan pas zijn we écht vertrokken voor de eindsprint.”

Het was een sfeervol avondje op OVK. Met veel jeugd ook in de tribunes, zag Dave De Herdt.

“Er was heel veel volk, er is continu gezongen. Er was geen enkele negativiteit, ook niet na de 0-1 van Pelt. Die steun hebben de spelers na de rust meegenomen op het veld, met twee doelpunten tot gevolg.”