fbpx

Marc Ghys over de voorbereiding: “Goed in balverlies, nu beter worden in balbezit”

De voorbereiding op de competitiestart vordert met rasse schreden. Dit weekend voetbalt Racing niet, na een intense periode van trainingen en wedstrijden.

Tijd om een tussentijds bilan op te maken. Met wie kunnen we dat beter doen dan met sportief manager Marc Ghys?

Marc, hoe bekijk jij de voorbereiding tot nu?

“We hebben de lat hoog gelegd door tegen ploegen uit 1e amateur te spelen. Maar ik vind dat we dat vrij goed gedaan hebben.”

“We hebben vrij weinig tegengoals geïncasseerd, zeker als je rekent dat er per reeks ongeveer 2 doelpunten verschil zit. We zijn nergens afgestraft.”

“Boom uit was goed, Tienen thuis was 1 helft goed, tegen Dender ook 1 helft goed. Je ziet vorderingen.”

“Het blok staat er bij balverlies, in balbezit kan ons spel nog beter. Er moet sneller ingespeeld worden, af en toe eens een linie overslaan, het moet tout court sneller.”

“Maar je moet weten: we zijn nog volop spelers aan het inpassen. Jens De Paepe en Yannick Put waren hier al wel, maar Put heeft vorig seizoen niet gespeeld. De Paepe ook amper, door de stopzetting van de competitie.”

“Er zijn nu ook weer wat nieuwe spelers bijgekomen. Dries Ventôse onder meer. Die zoekt de diepte en benut de ruimtes, dat is een ander soort spel dan vorig seizoen. Dat vraagt tijd, maar we hebben nog wat tijd.”

“Hamme volgende week zal een beetje de generale repetitie zijn voor de eerste competitiematch de week erna, thuis op 4 september tegen Heikant.”

We werden vorig weekend uitgeschakeld in de Croky Cup. Hoe evalueer je dat?

“Ons bekeravontuur had nog minstens een week langer moeten duren. We wilden de 4e ronde halen tegen Hasselt of Gent. Dat was een goeie test geweest.”

“Ik miste tegen Eynatten gedrevenheid, met name in balbezit. Aanvallend brachten we veel te weinig. Alleen Ventôse kon gevaar scheppen. Er was te weinig inspiratie, Racing speelde loom.”

We moeten ons geen zorgen maken door een aantal nederlagen?

“Zeker niet. Je moet dat incalculeren tegen die hogere teams. Je mag je niet op die naakte cijfers baseren. We kunnen tegen lagere ploegen spelen uit 1e en 2e provinciale. Dan scoor je 5 of 6 keer, maar daar leer je niet altijd even veel uit.”

“Paniek is absoluut niet nodig. Kan het beter. Ja! Moet het beter? Ja!”

“Misschien zijn we momenteel een beetje het slachtoffer van onze spelersweelde. We hebben een zeer goeie kern. Spelers zijn makkelijker inwisselbaar, maar als je meer goeie spelers hebt en in de voorbereiding veel wisselt, duurt het iets langer voor je automatismen kweekt, want ieder heeft zijn manier van spelen. Maar dat komt wel goed. Onze ambities blijven absoluut intact.”

Bedankt voor de babbel, Marc, en nog veel succes in de voorbereiding.

Heb jij al een abonnement gekocht? Neen? Doe het nu en klik hier!