fbpx

Man van de Match Gregory Carrez: “Ik kan mijn ding doen”

Met een gave prestatie heeft Gregory Carrez mee de basis gelegd van een 2-4-zege op KFC De Kempen.

Drie keer wist onze nummer 29 te scoren in een sfeervol stadion. Zijn motor is al enkele weken aan het draaien. Met een goed gevoel kon Gregory terugblikken op de partij.

“De drive zat er meteen in bij ons, onze start was heel goed. Met een counter kwam De Kempen dan toch plots 1-0 voor en denk je “Het zal toch niet waar zijn?”, maar we hebben zeer snel en scherp gereageerd met de 1-1 en 1-2.”

“Op het moment dat je de 1-3 maakt, begin je de match dan echt te controleren. Ook al was het misschien nog een klein beetje bibberen na de 2-3, ik vind dat we deze match opnieuw goed hebben uitgespeeld met een prima mentaliteit.”

Die drive en mentaliteit zijn de laatste weken heel opvallend.

“Klopt. Iedereen weet dat we er vol voor moeten gaan. Iedereen legt er zijn hoofd voor, dat is prachtig om te zien.”

Dat doe jij ook: goed voetballen, maar ook hard werken. Je hebt veel vertrouwen?

“Vast en zeker. Ik voel me goed. Ik krijg een rol dat ik aanvallend een beetje mijn eigen ding kan doen. Dat is altijd leuk. Zo lang ik mijn verdedigende werk niet verwaarloos is dat voor de coach in orde.”

Je scoorde 3 keer, vooral die 2-4 was mooi om te zien. Wat gebeurde er?

“Ik zag de bal komen en nam hem mee. Op zo’n moment is het op die afstand en uit die hoek alles of niks. Het was alles. De bal ging heel goed in de hoek. Mooi.”

Het was jouw 6e goal in 8 matchen. Wat vind je daar zelf van?

“Het is een mooie statistiek, maar eigenlijk maakt het niet uit wie er scoort. Het is een cliché, maar dat wij als ploeg winnen, blijft het voornaamste.”

Racing staat nu 2e, hoe zie jij het evolueren?

“Niet te ver vooruitkijken is de boodschap. Zoals de coach zegt: we leven toe van match naar match, van week naar week.”

“Strijden en voetballen: als we dat blijven combineren gaan we nog veel wedstrijden winnen. Zeker met de kwaliteiten die wij hebben.”

“We missen ook nog enkele spelers. Vanadaag ontbraken Van der Zyp, Heyvaert en Hmouda. De Paepe moet nog terugkeren. Als iedereen fit is, beschikken we over een zeer sterke kern.”

Lees ook:
Racing wint verdiend op het veld van FC De Kempen
de uitslagen en het klassement in onze reeks bekijk je hier
iedereen op post: zaterdagavond op OVK tegen Zwarte Leeuw!
er zijn nog enkele plaatsjes om zaterdagavond te komen eten in ons resto