fbpx

Luckermans: “Zo snel mogelijk mijn steentje weer bijdragen”

Andreas Luckermans is volop aan het revalideren van een knieletsel. De aanvallende middenvelder hoopt na de winterstop te kunnen aansluiten bij de groepstrainingen.

Andreas moest in oktober het veld verlaten tijdens de uitwedstrijd op Betekom. Bij een contact bleek de mediale band van zijn linkerknie gescheurd. Bijkomend onderzoek wees gelukkig geen extra schade in de knie aan, waardoor zijn inactiviteit al bij al beperkt zal blijven.

“Het gaat de goeie kant uit”

“Het herstel verloopt vrij goed”, zegt Andreas. “In het begin had ik veel pijn en moest ik medicatie nemen om die pijn te onderdrukken, vooral ’s nachts. Maar daar ben ik zo snel mogelijk mee gestopt, na samenspraak met de dokter. De pijn verminderde gaandeweg en nu is hij zo goed als verdwenen.”

“Ik ben nu een 3 à 4-tal weken bezig met kine, zodat ik de spieropbouw rond mijn knie op peil kan houden. Het gaat de goeie kant uit, al is het nog altijd opletten met lopen en bepaalde bewegingen.”

“Het scheurtje staat nog een klein beetje open. Zodra het helemaal dicht is – normaal zal dat in januari het geval zijn – kan het allemaal snel gaan. Maar je kunt er op zich weinig aan doen om het herstel te bevorderen. Ik verstevig momenteel andere spieren, zoals mijn kuiten en hamstrings.”

“In januari wil ik weer aansluiten”

“Na de winterstop wil ik de groepstraining hervatten”, gaat Andreas voort. “Ik hoop dat alles in die knie dan meevalt en dat mijn fysieke achterstand niet te groot is, want ik wil zo snel mogelijk mijn steentje weer bijdragen.”

“Daarom zal ik deze weken en de winterstop goed benutten. Of ik de eerste match na de winterstop tegen Nijlen haal, is nog koffiedik kijken, al vrees ik dat die nog net iets te vroeg zal komen.”

“Er komen inderdaad heel belangrijke wedstrijden aan. Onze overwinning tegen Pelt heeft de groep in elk geval deugd gedaan. Door zulke matchen geraak je in de positieve flow en kun je de kopjes eens deftig leegmaken. Iedereen heeft er zin in, de wil om te presteren is groot.”

“Want we kunnen meer dan onze plaats in het klassement voor de buitenwereld doet vermoeden. We verdienen meer met deze groep. Ik besef dat je dat niet kunt blijven zeggen, maar ik ben ervan overtuigd dat we ons mannetje nog zullen staan.”

“Hard werken en presteren”

De uitgestelde match in Helchteren afgelopen zondag: is dat nu een voor- of een nadeel? “Moeilijk te zeggen. Zo’n weekend rust kan positief of negatief uitdraaien”, weet Andreas.

“We hadden gehoopt dat we gewoon hadden kunnen doorgaan na die zege tegen Pelt. Stel dat we op Helson een puntje of meer gepakt hadden, dan hadden we daar weer op kunnen voortbreien tegen Termien. Maar het is nu zo…”

De spelers hopen in de harde strijd om het behoud op de steun van de fans. “Het is super dat de supporters blijven komen. Ze maken ons sterker als ze zich laten horen vanuit de tribune. Het enige dat wij kunnen doen is hard werken, presteren en er een toffe terugronde van maken.”

Andreas, nog veel succes met je revalidatie en tot snel!