“Lars kan zich sportief verbeteren, met Senne hebben we snel geschakeld”

Met de komst van Senne Goossens is woensdagavond de eerste transfer voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt.

Sportief manager Marc Ghys en trainer Dave De Herdt zijn samen met hun collega’s van de sportieve cel achter de schermen al druk bezig met 2022-2023.

“Initieel was het niet de bedoeling om een nieuwe doelman te zoeken, want we wilden verder gaan met de huidige 4 doelmannen”, zegt Dave.

“De eerste gesprekken met Lars Bielen over een nieuw contract liepen zelfs al. Lars en ik zijn altijd open en eerlijk met elkaar omgegaan. Op een gegeven ogenblik meldde Lars de interesse van een andere club uit 3e amateur.”

“Aangezien Lars alle kwaliteiten heeft om op dit niveau 1e doelman te zijn, konden we hem dit niet ontzeggen. We hebben hem dan ook de gesprekken laten aangaan.”

“Voor Lars was dit een heel moeilijke beslissing, want hij is graag op Racing. Maar hij beseft dat Ruben Smet net wat meer talent heeft dan hij. Lars kan zich dus sportief verbeteren, want hij wil ook graag 1e doelman zijn.”

Dan was het zaak om snek te schakelen en een opvolger te zoeken. Hoe is dat verlopen?

“Binnen de technische staf hebben we onmiddellijk een aantal namen op tafel gegooid.”

“Eén van die namen was Senne Goossens. Zijn situatie in Sint-Lenaarts was plots veranderd, omdat Sint-Lenaarts Jordi Nolle had aangetrokken.”

“Van alle namen die we hadden, was Senne één van de opmerkelijkste en gezien zijn jonge leeftijd moesten we zéér snel zijn om alle andere gegadigden te snel af te zijn.”

“Senne is een keeper met veel kwaliteiten: hij is snel, explosief, matuur voor zijn leeftijd, heeft uitstraling en heeft ook goede voeten. Hij heeft dit seizoen ook al bewezen het niveau aan te kunnen en heeft nog groeimarge.”

“Bovendien: zijn leeftijd is een grote troef. Omdat de eliteclubs volgend seizoen in de amateurreeksen terechtkomen, is het voor Racing zeer moeilijk om jonge talenten te overtuigen de stap naar ons te zetten. Die spelers dromen nog van een profcarrière…”

“We beschikken zelf over jonge spelers, maar het proces om die te brengen duurt langer en die tijd krijgen wij nu niet.”

Bovendien moeten er verplicht een aantal spelers jonger dan 21 op het wedstrijdblad staan. Ook daarin past Senne met zijn 19 jaar. Welke jongeren zie je nog doorstromen?

“Arno Robert zijn we al 3 jaar intensief aan het begeleiden. Je ziet dat we er nu de vruchten van kunnen beginnen te plukken.”

“Ilias Van Nuffel is ook zo een kerel. Ilias heeft veel potentieel, maar is er nog niet. Hij heeft al veel stappen gezet, de laatste stap voor hem moet hij de komende 6 maanden zetten, zoals rustiger worden voor doel…”

“Jonge kerels die niet uit het elite-voetbal komen, hebben tegenwoordig nog maar weinig geduld. Ze willen onmiddellijk selecties en minuten krijgen. Maar zo werkt het bij een ambitieuze club als Racing niet. Alles moet kloppen. Het moment dat we hen brengen, moet juist zijn…”

Wie komt er nog bij richting volgend seizoen?

“We willen vooral deze kern bij elkaar houden en niet te veel zotte dingen doen. Een links- en rechtsback zoeken we zeker nog. De rest zien we wel.”

Lees ook:
eerste transfer voor 2022-2023: Mechelaar Senne Goossens komt naar Racing
koop nu online jouw ticket voor Racing – De Kempen (ALLE tickets voor slechts 8 euro)