“Een lakse houding in de eerste helft”

Assistent Hans Verbeeck nam de honneurs waar in afwezigheid van een zieke James Van Vaerenbergh. HIj zag zijn ploeg dramatisch starten en snel twee doelpunten incasseren. Een betere tweede helft was niet voldoende om de nederlaag te verhinderen.

Hoe kijk je terug op deze wedstrijd?

Hans Verbeeck: “We doen het onszelf opnieuw aan. In onze eerste helft zat niets in: taken werden niet uitgevoerd, te weinig inzet, geen druk naar voor … En dan weet je dat het een moeilijke avond wordt. We slikken snel een eerste doelpunt en dit seizoen valt er na de eerste vaak meteen een tweede … We hebben hier stilaan een patent op. De nederlaag is ook het resultaat van een lakse houding in de eerste helft. Bij de tweede tegengoal lost onze keeper een bal -wat altijd kan gebeuren- en niemand volgt om de bal te ontzetten. Zo geven we het veel te makkelijk weg.”

Wat zeg je dan tijdens de rust?

“Ik was kwaad en en heb gevraagd om de afgesproken taken uit te voeren. De tweede helft was niet perfect, maar we hebben wel een ander Racing gezien. Veel drang naar voor, de intentie om doelpunten te maken en duels te winnen, …”

We misten vroeg in de tweede helft een penalty. Een kantelpunt in de match?

“Als je die penalty benut, heb je nog een hele tweede helft om te zoeken naar de gelijkmaker en zeker een punt te pakken. Misschien zit er dan nog meer in, want Leopoldsburg heeft heel weinig kansen gehad. Helaas missen we en krijgen we opnieuw een mentale tik, al hebben de jongens zich snel herpakt en een scherpe tweede helft gespeeld. De jongens hebben zo lang mogelijk hoge druk gezet. We wonnen duels, er was drang naar voor en we creëerden gevaar. Maar doelpunten maken is voorlopig moeilijk voor ons.”

We kregen uiteindelijk nog de aansluitingstreffer in een cadeauverpakking.

“Inderdaad, de keeper lost en de bal hobbelt binnen. Jammer genoeg viel de 2-2 niet meer. Toch heb ik enkele positieve dingen gezien in de tweede helft. De bankzitters vielen gretig in en kunnen een meerwaarde zijn. We hebben weerbaarheid getoond en gevaar gecreëerd, alleen konden we onze kansen niet benutten.”