KESK Leopoldsburg-KRC Mechelen 2-1

Na de thuisnederlaag van vorige week tegen Zwarte Leeuw moest Racing proberen om punten te behalen op het veld van Leopoldsburg.

Wegens ziekte van James Van Vaerenbergh was het Hans Verbeeck die als T1 op het wedstrijdblad kwam te staan.

Reeds na 6′ keken de bezoekers tegen een achterstand aan, de eerste kans van de thuisploeg was immers meteen raak. En het werd nog erger voor de groen-witten, in de 14′ kreeg Van Bulck een afstandsschot maar niet onder controle, zijn foutje werd genadeloos afgestraft. Nadien probeerde Racing de match in handen te nemen, maar het voetbalde te onzuiver om het Leopoldsburg moeilijk te maken. Rond de 24′ dook Fontaine goed op in de zestien, hij besloot echter pal op de doelman.

De wedstrijd was amper hervat toen Racing na hands in de zestien een penalty kreeg toegewezen, Huysmans trapte de bal echter te centraal op doel en binnen het bereik van doelman Ghijsens. Het was nadien wachten tot in de 58′ voor we een volgende poging konden noteren, na een snelle omschakeling van Racing kwam de bal bij Luckermans, zijn schot werd echter door de thuisdoelman in hoekschop verwerkt. In de 68′ is het dan eindelijk toch raak voor groen-wit,een vrije trap van Luckermans werd door de keeper van Leopoldsburg gelost en verdween in het doel. Nadien ging Racing kordaat op zoek naar de gelijkmaker, op voorzet van Luckermans kopte Fontaine maar net naast. Een vrije trap kwam bij Bram Kerkhofs terecht, die maar net naast kopte. Drie minuten voor het einde moest Leopoldsburg met zijn tienen verder na een rode kaart voor Mathei. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een trap van Fontaine die echter naast het doel zoefde.

Racing verdiende meer maar moest puntenloos huiswaarts keren.

Opstelling KRC Mechelen:
Van Bulck, Stuyck, Bram Kerckhofs, Wout Kerckhofs, Van Dorst, Dondo (75′ Olensky), Luckermans, Fontaine, Hmouda, Huysmans (69′ Hens) en Janssens.

Doelpunt (KRCM):
67′ Luckermans

Gele kaarten (KRCM):
22′ Wout Kerckhofs
58′ Hmouda
63′ Fontaine
79′ Luckermans