fbpx

Kurt Weuts doet er nog 2 jaar bij op Racing: “Rol nog niet uitgespeeld”

De contractverlengingen volgen elkaar in sneltempo op. Waar velen op zaten te wachten is nu uitgekomen: de handtekening van Kurt Weuts.

Kurt Weuts streek in de zomer van 2019 neer in het Oscar Vankesbeekstadion. De spits versierde – als clubtopscorer – in zijn eerste seizoen meteen de promotie met Racing vanuit 1e provinciale naar 3e amateur.

“Ik ben destijds met een doel naar Racing gekomen: de club hoger brengen dan waar ze op dat moment stond. Het is algemeen bekend dat het bestuur de ambitie heeft om terug te keren naar de hoogste regionen van het amateurvoetbal en daar wil ik mijn steentje toe bijdragen.”

“Met zijn fans en entourage is Racing een club die niet thuis hoort in 3e amateur. Racing mag hoger mikken. Als speler deel ik die ambitie. Als je ziet dat de meeste spelers blijven en er misschien nog wat versterking op komst is, dan zullen we volgend seizoen één van de favorieten zijn voor promotie, al moet je daar voorzichtig in zijn. Het valt allemaal nog af te wachten. De andere clubs zitten ook niet stil.”

“Ik heb er goed over nagedacht”

Kurt Weuts is 33, in december blaast hij 34 kaarsjes uit. “Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zich daar vragen bij stellen, maar ik ben zeker nog niet versleten. Op en naast het veld zal ik een belangrijke rol vervullen”, zegt Kurt.

“De onderhandelingen over dit contract heb ik samen met de club in alle rust gevoerd. Als speler én als club wil je in deze periode altijd zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent, maar beide partijen hebben alles rustig op een rijtje gezet.”

“Zelf ben ik dus 33 en heb ik 2 kindjes. Dat speelt mee. En er was daarnaast interesse van andere clubs om me over te nemen. Maar ik heb hier heel goed over nagedacht en aangezien mijn rol in Mechelen nog niet ten einde is en Racing en ik elkaar gevonden hebben, ben ik heel blij en ook opgelucht dat we kunnen aankondigen dat we met elkaar doorgaan.”

Door de corona-ellende is dit seizoen er eentje om snel te vergeten. Maar ook nu zit Kurt Weuts niet stil.

“Ik weet wat mijn lichaam nodig heeft om klaar te zijn voor het seizoen 2021-2022. Ik heb training nodig. Ik loop veel en speel geregeld padel. Ik ben 4 keer week actief en probeer op die manier de systematiek van de trainingen op Racing te volgen, al kun je het natuurlijk niet helemaal vergelijken.”

“De bedoeling is om klaar te zijn op het moment dat we de voorbereiding op het nieuwe seizoen kunnen beginnen. En wie weet is dat al sneller dan juli. Dan zal ik volledig klaar zijn, ik kijk enorm uit naar 2021-2022.”

Dikke proficiat, Kurt, met jouw contractverlenging. Bij de ploeg van ’t stad zit je goed!