Kunstgrasveld officieel ingehuldigd, mooie aftrap van de burgemeester!

Vanochtend is ons gloednieuwe en prachtige kunstgrasveld officieel ingehuldigd.

Het kunstgrasveld is als eerste van de twee velden bespeelbaar. Begin juli werden de werkzaamheden opgestart en deze week werden ze afgerond.

Het kunstgrasveld kwam tot stand in nauwe en goede samenwerking met de stad Mechelen, die met 400.000 euro over de brug kwam.

In navolging van die investeringstoelage besliste Racing om zelf voor de rest van de investering in het jeugdcomplex in te staan en meteen een nieuw natuurgrasveld aan te leggen.

Aan de andere kant van het kunstgrasveld komt ook nog een brede strook met natuurgras. Die kan gebruikt worden voor de allerkleinste Racing-spelers en als opwarmingszone.

Vanochtend kwamen burgemeester Alexander Vandersmissen, schepen van Sport en Jeugd Abdrahman Labsir en schepen van Financiën Koen Anciaux een kijkje nemen naar het afgewerkte kunstgrasveld.

Nadat burgemeester Vandersmissen de aftrap gegeven had van een wedstrijd in een kleinschalig jeugdtoernooi werd in de bestuurskamer van Racing nog even nagepraat tussen de delegatie van het stadhuis en enkele bestuursleden van de club.

De club wenst de stad Mechelen bij deze nogmaals te bedanken voor de financiële investering en benadrukte tegenover de burgemeester en schepenen de sociale rol van Racing Mechelen, met daarin een groeiende jeugdwerking, zowel in kwaliteit als kwantiteit.

Foto’s van het bezoek van de burgemeester en schepenen vindt u op onze Facebook-pagina (klik hier).