KSV Bornem-KRC Mechelen 1-1

Racing had deze namiddag lange tijd uitzicht op een nieuwe driepunter, op enkele minuten van het einde scoorde Bornem alsnog de gelijkmaker.

Het eerste schot van de wedstrijd was voor Racing, de poging van Hens leverde jammer genoeg niets op. Rond de 10’ moest Ledent na een Bornemse kopbal voor de eerste keer deze namiddag tussenkomen. We waren 20′ ver wanneer Huysmans een lange voorzet naast de thuisdoelman kon binnenwerken, de 0-1 was een feit. Ondertussen zorgde de groen-witte aanhang voor een mooie sfeer. Even voor de rust kende Racing tweemaal geluk toen eerst een poging van de thuisploeg tegen de paal belandde en even later Ledent een kopbal van onder de lat kon wegwerken.

Na de hervatting kregen we een gretig Bornem te zien dat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Rond de 60′ kon Racing nog eens tegenprikken, de deviatie van Doncos ging echter voorlangs. Halfweg de tweede helft volgde er een knappe doorsteekpass van Doncos, Huysmans besloot op de doelman. Op 4′ van het eindsignaal leverde de druk van Bornem een tegendoelpunt op. Amper een paar minuten later kwam Racing goed weg wanneer een kopbal tegen de lat uiteenspatte.

Het was een zuur puntje dat Racing meebracht uit Bornem want lange tijd hadden de bezoekers immers uitzicht op de drie punten.