Chris Andries na late gelijkmaker: “Zuur”

Racing had lang uitzicht op een driepunter in Bornem, maar finaal liep het nog verkeerd af. De thuisploeg kwam net voor affluiten langszij: 1-1. Chris Andries zag het met lede ogen aan.

Coach, met welk gevoel sta je hier?

“Als je 5 minuten voor tijd met 0-1 leidt, hoop je natuurlijk op die 3 belangrijke punten. Doodjammer natuurlijk dat het dan nog 1-1 wordt.”

“Ik denk dat Bornem iets beter was dan wij, al hadden ze weinig uitgespeelde kansen. Er was wel wat geharrewar voor ons doel af en toe, maar wij hadden met Huysmans en Mertens ook nog goeie kansen in de tweede helft.”

Racing had na de rust minder grip op de match. Hoe kwam dat? 

“Na een uur is ons middenveld een beetje weggezakt door een gebrek aan kracht. We missen Dondo, die met een enkelbreuk aan de kant staat. Dat is een krachtige speler.”

“Lothar Hens en Sabri Hmouda zijn geen verdedigende middenvelders, die moeten het meer van hun voetballende kwaliteiten hebben…”

“Maar iedereen heeft zijn wedstrijd gespeeld. Over de inzet mag ik absoluut niet klagen. Ook de fans hebben hun best gedaan. De spelers hebben veel muzikale steun gekregen.”

Er zat alweer meer in, maar toch geef je de hoop niet op? 

“We hebben 4 op 6 na de 3-0 tegen Leopoldsburg en de 1-1 hier. Op zich is dat goed, maar het is wel zuur dat je hier toch nog 2 punten weggeeft.”

“Toch geloof ik er nog altijd in, ja, en de spelers ook. We zijn met Dondo een sterke speler kwijt voor de rest van het seizoen, maar daar mogen we vanaf nu niet meer naar kijken. We gaan het doen met de jongens die ter beschikking staan.”