KRCM-supportersclub Adegem: “Willen groeien naar 100 leden”

Racing beschikte in een ver verleden over een groot aantal supportersclubs. De laatste jaren verdwenen ze echter als sneeuw voor de zon.

Supportersclub Adegem is een van die clubs met een rijke traditie. Opgericht in 1971, met café Adegem als uitgangsbasis, vond de supportersclub na enkele jaren haar vaste plaats in café Citadel van ex-Racing-doelman Lambrechts, aan de Maurits Sabbestraat.

Het is daar, in café Citadel, dat de leden van Adegem vandaag nog altijd hun uitvalsbasis hebben. En dat willen ze zo houden, ook na een moeilijke periode waarin enkele vaste drijvende krachten zijn weggevallen.

“We hebben de voorbije jaren enkele zware klappen geïncasseerd. Niet alleen op Racing zelf, maar ook in onze supportersclub”, zegt Jef Verbruggen, de voorzitter van Adegem.

“Nog niet zo lang geleden gebeurde er vanalles met Adegem. We organiseerden uitstapjes, gingen op weekend, gingen in Duitsland de Moezel afvaren enzovoort.”

“Maar in korte tijd hebben we enkele vaste waarden in onze club verloren. Zo ligt het plotse overlijden van onze secretaris André, beter bekend als Dré Pijp, nog vers in het geheugen. Dat is een enorme dreun geweest, want André betekende heel veel als mens en voor onze supportersclub.”

“De supportersclub dunde uit en ons ledenaantal verminderde zienderogen. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken, want een “groen-witte” geeft niet op. Nooit! Ik ben daarom heel gelukkig dat ik enkele jonge mannen heb kunnen overtuigen om zich mee achter de supportersclub te zetten. Met een nieuwe generatie gaan we een doorstart maken.”

“Wij geloven in het nieuwe Racing-project”

John Verbruggen is de zoon van Jef. Hij staat voortaan mee garant voor de goeie werking van Adegem en is onder meer bevoegd voor de PR (public relations) van Adegem.

“We hebben niet lang geleden op het punt gestaan om onze supportersclub op te doeken. Maar dat zou de makkelijkste oplossing geweest zijn en dat wilden we niet. Wij, Racingers, geven niet op. We moeten doorgaan”, zegt John.

“Een verjonging drong zich op, net als een verhoging van ons ledenaantal. We hadden op een bepaald moment immers nog maar 15 leden over. Met trots kunnen we zeggen dat we in enkele weken tijd aangegroeid zijn tot opnieuw 40 leden. En vandaag zijn er nog eens 7 nieuwe leden bijgekomen: meer dan een verdrievoudiging dus.”

“Ons doel is om tegen eind volgend jaar, 2020, 100 leden te hebben. Dat is heel ambitieus, maar dat moet en zal lukken.”

Lidgeld verlaagd naar symbolische prijs

“We hebben ons jaarlijkse lidgeld van 60 euro verlaagd naar een symbolische 24 euro (24 is het stamnummer van Racing, nvdr). 2 euro per maand: dat zou iedereen zich moeten kunnen permitteren. We hopen dus dat de Racing-fans zich voor 24 euro per jaar willen aansluiten bij onze club”, zegt John Verbruggen.

“Wat doen we met die lidgelden? Uiteraard nog altijd activiteiten met Racing-supporters organiseren en het groen-witte supportersgevoel aanwakkeren. Maar we willen de club Racing ook helpen.”

“Zo sponsoren we de jeugdploeg van de U17 en hebben we net een kleine storting gedaan voor Oscarpelouza 3. Buiten Racing sponsoren we Kom op tegen Kanker, omdat die organisatie ons ook na aan het hart ligt.”

“We willen absoluut niet gaan concurreren met andere supportersclubs van Racing. Integendeel, we hopen dat de andere clubs blijven bestaan, een tweede adem vinden of dat fans nieuwe supportersclubs opstarten. Dit is alleen maar goed voor de club Racing.”

“Wij doen dit ook, omdat we geloven in het nieuwe Racing-project dat vorige maand is voorgesteld op een druk bijgewoonde persconferentie. We zijn super dankbaar dat de nieuwe mensen François De Keersmaecker en Michel Vanstallen “de Racing” uit de schulden geholpen hebben.”

“We zijn er 100% zeker van dat dit nieuwe project de Racing-fans heel veel plezier zal schenken. Zelfs als Racing dit seizoen degradeert, is dat geen probleem. Want: wij komen terug! De supporters zullen er staan. En daar willen wij met Adegem, samen met onze peter Marc Ghys, ons steentje toe bijdragen.”

Wil u lid worden van Adegem? Neem dan contact op met:
– John Verbruggen, bevoegd voor PR, op john.verbruggen1@gmail.com
– Eric Pardon, secretaris van Adegem, op Eric3q@gmail.com

U vindt Adegem ook op Facebook: “KRCM Supportersclub Adegem”.

Het bestuur van Adegem met Racing-voorzitter François De Keersmaecker: