Ex-Rode Duivel Maurice De Schrijver versterkt sportieve cel van Racing

Racing bouwt de club verder uit. Er wordt niet enkel werk gemaakt van een goeie eerste ploeg en een nieuw plan voor de jeugdafdeling, ook de structuur errond krijgt extra zuurstof.

Zo zullen sportief manager/TVJO Marc Ghys en zijn medewerkers voortaan kunnen rekenen op de expertise van Maurice De Schrijver.

Maurice De Schrijver is 67. Hij verdiende zijn strepen als (prof)voetballer bij Eendracht Aalst en Sporting Lokeren. Hij begon op het middenveld en bouwde nadien een mooie carrière uit als verdediger. Met het grote Lokeren van die tijd werd Maurice in de jaren 80 onder meer vicekampioen, haalde hij Europees de kwartfinales en speelde hij een bekerfinale tegen Standard.

In 1983 liep Maurice tijdens een bekermatch tegen RWDM een gecompliceerde beenbreuk op. Hij moest lang revalideren en zou zijn normale niveau nooit meer evenaren. In 1986 zette hij een punt achter zijn loopbaan.

De Schrijver speelde 4 keer voor de Rode Duivels. Hij was erbij op het WK 1982 in Spanje, toen België dankzij een goal van Erwin Vandenbergh met 1-0 won van Argentinië. Ook in de laatste groepswedstrijd tegen de Sovjet-Unie was hij van de partij.

Na zijn spelercarrière opende Maurice een sportwinkel en ging hij aan de slag als trainer. Zo was hij onder meer actief bij Deinze en Eendracht Aalst. Voor de KBVB deed hij scoutings-werk.

Nu gaat hij zijn jarenlange expertise in het Belgische voetbal ter beschikking stellen van Racing.

“Taak op Racing zal zeer divers zijn”

“Ik kom om verschillende redenen naar Racing”, zegt Maurice. “Ten eerste omdat Michel Vanstallen (één van de nieuwe sterke mannen op Racing, nvdr) een persoonlijke vriend van mij is en hij me gevraagd heeft.”

“Maar natuurlijk ben ik ook aangetrokken door de club Racing. Zijn rijke verleden, zijn traditie, maar ook zijn potentieel voor de toekomst. Racing is volledig aan het heropstarten en op mijn manier wil ik daarbij helpen.”

Maurice wordt “sportief adviseur” bij Racing. “Mijn taak zal zeer divers zijn. Zo zal ik scoutingsopdrachten uitvoeren op het niveau van de eerste ploeg: wedstrijdscouting, maar ook individuele spelersscouting”, zegt hij.

“Daarnaast heeft jeugdvoetbal me ook altijd zeer na aan het hart gelegen. Ook daar wil ik Racing bij helpen. We gaan ons jeugdbeleid ontwikkelen, een plan opstellen en ook daar intensiever scouten. We moeten samenwerkingsverbanden aangaan met andere clubs en jongens uit de streek die net uit de boot vallen voor elitevoetbal naar Racing proberen te halen.”

“Daar moet je veel tijd en energie insteken. We zullen onze structuur op Racing dus moeten versterken. We hebben al enkele mensen die ons zullen helpen, maar we hebben er nog meer nodig. Wie dus bijvoorbeeld scoutings-werk voor Racing wil doen, moet zeker contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar Marc Ghys (via marc.ghys@racingmechelen.be) en dan gaan we samenzitten om onze samenwerking te bespreken.”

Maurice, van harte welkom op Racing en veel succes bij onze club!

Maurice De Schrijver dinsdagavond in de bestuurskamer van Racing:
Ruimte voor externe advertenties: