KRC Mechelen-K Ternesse VV Wommelgem 2-1

Racing slaagde erin om in de allerlaatste minuut de  – verdiende – volle buit te pakken in de confrontatie tegen Ternesse.

Na amper 2′ speeltijd kwam de thuisploeg goed weg toen het schot van een doorgebroken bezoekende speler maar rakelings langs het doel scheerde. In de daaropvolgende tegenaanval schoot Mertens de bal net naast. We kregen nadien een zwakkere eerste helft met weinig kansen en bereikten de rust met een brilscore.

Na de pauze kregen we een gretig Racing te zien maar eens binnen de 16 meter lukte het telkens net niet. Het was wachten tot de 66′ wanneer Doncos de verdiende 1-0 binnen trapte. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van deze voorsprong, in de 73′ kreeg Ternesse net buiten de 16 meter een vrije trap toebedeeld. Kapitein Somers schoot de bal rechtstreeks binnen en de bordjes stonden in evenwicht. Wanneer bijna iedereen zich neerlegde bij een gelijkspel zorgde Van Delm in de allerlaatste minuut echter nog voor de 2-1.

De ontlading langs groen-witte zijde was groot, de ontgoocheling bij de bezoekers des te groter!