“Het doet deugd dat we onze laatste kans gegrepen hebben”

Racing behaalde tegen Ternesse een 3e thuisoverwinning na elkaar. Het houdt de hoop op het behoud in 3e amateur levend.

Nils Van Delm kopte in de extra tijd de winning goal op het scorebord. “Bij de vrije trap waren we aan het twijfelen wie hem zou geven: Dre (Luckermans, nvdr) of ik”, doet Nils het relaas van zijn belangrijke doelpunt.

“Als ik hem trap, zou het een indraaier met links geweest zijn, nu werd het een uitdraaier met rechts. We beslisten dat Dre zou trappen en dat ik in de 16 ging staan. Ik kopte de vrije trap binnen, tof!”

“Het was geen toffe wedstrijd om naar te kijken, maar ik vond ons wel beter spelen dan vorige week, al is dat eigenlijk niet moeilijk.”

“Als iemand vandaag verdiende te winnen, dan waren wij het. We hebben een grote blessurelast, maar toch stond het goed. We hebben niks weggegeven en winnen met 2-1, daar valt niks op aan te merken.”

“Er het maximum uithalen”

“Het is mijn tweede kopbaldoelpunt van het seizoen, na dat tegen Tienen thuis. We winnen voor de 3e keer op een rij thuis, we zetten dus echt een reeksje neer. Jammer genoeg hebben we de lijn buitenshuis niet kunnen doortrekken.”

“Over onze nederlaag op Bilzen vorige week hebben we van de week nagekaart. De focus was er, maar het klopte niet: er was geen grinta, geen karakter in de ploeg. Heel jammer, want tegen een rechtstreekse concurrent hadden we moeten winnen.”

“Toch behouden we met deze zege een kans op het behoud. Dit doet deugd, want dit was echt onze laatste kans. Als we verloren hadden, waren het nog lange weken geworden. Hier moeten en kunnen we ons dus aan optrekken.”

“De volgende match, eind april op Pelt, moeten we absoluut winnen. Daar gaan we alles aan doen. Hopelijk is het goed weer en worden we massaal gesteund door onze fans. Want we willen er de komende wedstrijden nog het maximum uithalen.”

Supporters, volgend weekend is er geen competitie. De volgende match is op 28 april op het veld van Pelt. Allen daarheen!