KRC Mechelen-K Lyra Lierse 1-1

Na één minuut stilte ter ere van oud-voorzitter Frans Meulemans begon Racing deze namiddag aan de derby tegen Lyra-Lierse. Op papier een zeer moeilijke opdracht.

Gedurende de eerste helft kregen we een vrij evenwichtige wedstrijd met de betere kansen voor de thuisploeg. Iets voor het halfuur viel Stuyck met een knieblessure uit. In de 36′ kon Huysmans uithalen en Racing op een verdiende 1-0 voorsprong trappen. Even later dook Hens alleen voor de bezoekende doelman op, maar zijn poging werd door de bezoekende keeper geneutraliseerd. We gingen rusten met een hoopgevende maar krappe voorsprong.

In de tweede helft kregen we een zelfde spelbeeld met een iets gevaarlijker Racing. In de 59′ konden de bezoekers, tegen de gang van het spel in, de gelijkmaker scoren op vrije trap. Er veranderde niets meer aan de score en zo behaalde Racing een meer dan verdiend punt tegen de tweede uit het klassement.