“Blij met het antwoord van de spelers op een sterk Lyra-Lierse”

Hans Verbeeck leidde Racing tegen Lyra-Lierse in afwachting van een nieuwe hoofdtrainer. De T2 blikte na het gelijkspel tevreden terug op de prestatie van groen-wit.

Coach, wat vond je ervan?

“1-1 is min of meer een juiste uitslag. Lyra-Lierse heeft heel veel kwaliteit en staat niet voor niks bovenaan in het klassement. Als je ziet welk antwoord onze jongens op dat heel sterke geheel brengen, dan kun je alleen maar blij zijn.”

“Er is hard gewerkt, er is veel gelopen. Daar had ik vooraf op aangedrongen. Achterin waren we scherp, op die ene fase na waaruit de vrije trap en de 1-1 volgde. Voorin was het ietsje minder qua scherpte, maar als je hard moet werken kan het op elk niveau gebeuren dat je dat laatste metertje net niet scherp genoeg bent.”

Racing had in de eerste helft enkele zeer goeie kansen. We hadden net zo goed kunnen winnen, niet?

“Ja, okay. Als je ook de ruimtes na de rust wat clever benut, met 3 tegen 3-situaties, dan kun je ook nog eentje binnenleggen. Maar je moet vandaag blij zijn met wat je hebt. Ik ben dat in elk geval.”

“Als je deze prestatie ook in andere wedstrijden tegen andere ploegen brengt, dan ga je nog veel wedstrijden winnen. Dan moeten we ons geen zorgen maken. Alleen moeten we dat ook echt doen, en daar maak ik me wel zorgen over.”

“Nu kunnen de spelers zich allemaal opladen en is de sfeer in de tribune tof.  Maar als je morgen ergens gaat spelen waar 50 man aan de kant staat, is dat precies een ander gegeven. Terwijl je dit dan ook moet kunnen brengen. Zo simpel is dat.”