John Verbruggen is nieuwe wedstrijdscout van de eerste ploeg

De invulling van de technische staf is rond. Met de komst van John Verbruggen is de laatste plaats in het organigram ingevuld.

John Verbruggen is een Racinger pur sang. De voormalige jeugdspeler van groen-wit mag de voorbije jaren dan elders trainer geweest zijn, komend seizoen keert hij terug naar OVK.

“Na mijn periode als jeugdspeler van Racing ben ik trainer van jeugdploegen en eerste ploegen geworden”, zegt John.

“Ik ben begonnen bij de U21 van VV Leest, waarna ik twee jaar de U13 van Racing getraind heb. Dat was van 2002 tot 2004.”

“Daarna heb ik bij Muizen vier seizoenen de U21 onder mijn hoede gehad en was ik daar ook twee jaar jeugdcoördinator.”

“Vervolgens was ik twee jaar trainer van de eerste ploeg van Muizen in 3e provinciale en was ik drie jaar aan de slag als T2 van Groen Rood Katelijne in 1e provinciale.”

“Groen-witte paplepel”

John, die al die tijd geregeld in de tribunes van Racing te zien was als supporter, keert nu terug als wedstrijdscout.

“Net zoals mijn grootvader en vader ben ik groot gebracht met de groen-witte paplepel. Ik heb de jeugdreeksen doorlopen van 1979 tot aan mijn blessure in 1994.”

“Het is voor mij dan ook een hele eer om voor deze functie gevraagd te worden en zo deel uit te maken van dit nieuwe project.”

“Ik kon bij verschillende nationale en provinciale ploegen opnieuw als jeugdtrainer aan de slag gaan, maar toen Marc Ghys me vroeg of ik een nieuwe uitdaging wou aangaan en ons eerste elftal wou helpen om hen optimaal voor te bereiden ben ik hier met veel plezier op ingegaan.”

“Wedstrijdscouting houdt veel meer in dan enkel een wedstrijdje te gaan bekijken. Het is van zeer groot belang om een goed zicht te hebben op het positiespel, de formaties, de individuele en collectieve kwaliteiten en ook de tekortkomingen van onze tegenstanders.”

John, welkom terug op Racing en heel veel succes met je nieuwe functie!

John Verbruggen op OVK: