“Jeugdspelers, spring nu op de Racing-trein!”

Met een bedrag van 350 euro voor het shirt van Sabri Hmouda is het doek gevallen over onze Facebook-veilingen. De opbrengst ervan stroomt naar onze jeugdwerking.

De jeugdwerking van Racing is deze week een aantal keer in het nieuws gekomen. Met een kleine 3.000 euro in totaal was de verkoop van 6 shirts een groot succes. Het goede doel (de jeugdopleiding van Racing) kan er alleen maar wel bij varen.

Neem daarbij de nieuwe kledijleverancier (Joma) en het samenwerkingsverband met Anderlecht, en het laat zich raden dat het een topweek was voor al wie een hart heeft voor de groen-witte jeugd.

“Het is inderdaad een mooie week geweest”, zegt Ben Van Reydt (AVJO), Algemeen Verantwoordelijke van de Jeugd Opleiding.

“Dankzij de aangekondigde samenwerking, die uiteraard zeer positief is voor Racing, hebben zich deze week meteen enkele gediplomeerde jeugdtrainers aangeboden om zich bij ons aan te sluiten.”

“Dat is een extra bonus en dat bewijst meteen dat de samenwerking met Anderlecht heel wat aanzien heeft. Ook hebben zich al enkele nieuwe spelertjes aangesloten. We zitten, zoals voorzitter François De Keersmaecker deze week al zei, duidelijk in een positieve flow.”

Geld komt van pas voor nieuw materiaal

Met geld uit de online-veilingen (en straks ook de verkoop van meer dan 1.500 mondmaskers) komt er uit onverwachte hoek heel wat geld binnen bij de jeugdwerking van de club.

“Dat zijn onverwachte inkomsten en die kunnen we goed gebruiken”, zegt Ben Van Reydt.

“Elk jaar moeten we nieuw materiaal kopen en daar heb je veel centen voor nodig. Ik denk aan enkele grote doelen, altijd een grote investering waar we anders geld voor moeten zoeken.”

“We zijn met de jeugdwerking op het goeie pad. De structuur staat er na enkele moeilijke jaren. We groeien elke dag, in die mate dat we extra helpende handen nodig hebben. Vrijwilligers, medewerkers: wie graag zijn handen uit de mouwen steekt, is zeker welkom.”

“Spring nu op de trein, want we gaan voor interprovinciaal label”

Dit alles met het oog op interprovinciaal voetbal, het hoogste niveau waar onze club aanspraak op kan maken.

Ben Van Reydt: “Dat is ons doel. In die optiek hebben we ons trainerskorps kwalitatief uitgebouwd, gaan we hard aan onze accomodatie werken en kunnen we ook aankondigen dat we op Racing een trainerscursus gaan organiseren in januari 2021, zodat iedereen op cursus kan en zijn diploma kan behalen.”

“Maar er is nog werk om het IP-label te bemachtigen. We gaan verder aan de instroom van nieuwe spelertjes werken, zodat we nog meer ploegen hebben, gaan voetbaltechnisch nog finetunen en gaan bijvoorbeeld ook aan de betrokkenheid van de ouders werken. We zullen projecten op poten zetten en de sociale kant van ons verhaal verder uitdiepen.”

“Als we klaar zijn voor de audit, zullen we die in het najaar aanvragen. Ik denk dat we op dat moment effectief klaar zullen zijn. Daarom zou ik tegen ouders en spelertjes zeggen: wacht niet langer om naar Racing te komen. Dit is hét moment om op de trein te springen!”

“Ook interessant: als het over interprovinciaal voetbal gaat, is Mechelen een blinde vlek. Je hebt met KV Mechelen, Beerschot en Westerlo een aantal clubs in de omtrek die elitevoetbal voor hun jeugd hebben, maar in de directe omgeving is er niet veel sprake van interprovinciaal voetbal. Dat gat willen wij met Racing opvullen.”

Bedankt voor de info, Ben, en succes met de uitbouw van onze jeugd.

Wil jij vrijwilliger of medewerker worden bij de Racing-jeugd? Of wil je bij ons als jeugdspeler aan de slag? Stuur dan een mailtje naar Ben Van Reydt (ben.van.reydt@racingmechelen.be) en/of Jan Doncos (jan.doncos@racingmechelen.be), onze TVJO.